Devadesátky a nultá léta 21. století byly pro katastrofický žánr zlatým obdobím. Patří do něho určitě i snímek Twister z roku 1996, ve kterém se v hlavních rolích představili Helen Hunt a Bill Paxton. Film od režiséra a kameramana Jana de Bonta, který je mimo jiné zodpovědný za vynikající akčňák Nebezpečná rychlost, vyprávěl o manželském páru, jenž musí čelit ničivé přírodní síle v podobě devastujícího tornáda, aby za pomocí elektronických senzorů získal dost informací na vytvoření lepšího varovného systému. Snímek sice nepatří mezi nejlépe hodnocené katastrofické filmy všech dob, ale i tak se z něho stala devadesátková klasika, která je určitě vhodná na nějaké to deštivé sobotní odpoledne.

Studio Universal už ale nějakou dobu chystá vytvořit pokračování. A zdá se, že konečně našlo vhodného režiséra. 

Server Deadline informoval o tom, že s výše zmíněným studiem momentálně jedná americký režisér Lee Isaac Chung, který před dvěma lety zabodoval na Oscarech se svým milým dramatem jménem Minari. Chung tak byl nominován na cenu Akademie za Nejlepší režii a Nejlepší původní scénář, ovšem snímek si nakonec odnesl pouze jednu sošku v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli. I tak ale Chung Hollywoodu ukázal, že má zkrátka talent. Zajímavé také je, že Chung vyrůstal na americkém venkově, v rámci toho tak má sám zkušenost s hledáním úkrytu před tornády.

Jeho připojení k filmu zatím není potvrzené, ale momentálně se zdá být nejpravděpodobnějším kandidátem. Universal by taktéž zase rád dostal na palubu Helen Hunt, ovšem i kdyby se to povedlo, bohužel se už druhý díl bude muset obejít bez Billa Paxtona, který v roce 2017 zemřel.  

O samotném ději zatím žádné informace nejsou, ale zkuste hádat třikrát, o čem to asi tak bude. Scénář si každopádně vzal na starost Mark L. Smith, což nezní vůbec špatně, protože se také podílel na psaní scénáře k parádnímu filmu REVENANT Zmrtvýchvstání z roku 2015. Jedním z producentů se stane Frank Marshall, který například dohlížel na výrobu letošního Jurského světa s podtitulem Nadvláda.

V následujících měsících bychom se tak mohli dočkat dalších informacích o tom, jak vlastně bude vypadat obsazení.