Nejočekávanějším DC filmem letošního roku je zcela bezpochyby pokračování Jokera, které ponese podtitul Folie à deux. V roli titulního klaunského prince Gothamu opět uvidíme Joaquina Phoenixe, k němuž se tentokrát připojí i zpěvačka Lady Gaga jakožto nová Harley Quinn. Od premiéry nás sice dělí ještě půlrok, ale Warneři se již pochlubili prvním oficiálním plakátem s oběma zmíněnými „hrdiny“, který si můžete prohlédnout níže.

Zveřejnění plakátů je také většinou dobrým znamením toho, že se v brzké době dočkáme i prvního traileru. Ten dorazí už příští týden v úterý, tedy 9. dubna. U nás by to odhadem mělo být někdy v pozdních odpoledních hodinách. Těžko říct, kolik nám toho upoutávku vlastně ukáže, ale na návrat do Gothamu Todda Phillipse se jednoznačně těšíme. 

První Joker měl původně být jednorázovou záležitostí, ale jelikož se na film lepila chvála a z komerčního hlediska se mu dařilo vyloženě fantasticky, což dokazují miliardové tržby, ještě v roce 2019 bylo odklepnuto pokračování.

Z jisté části má být druhý díl také muzikálem, což dodnes zanechává některé fanoušky poněkud nervózními, i tak jsme ale zvědaví, jak si s tím Phillips a scenárista Scott Silver (Fighter) pohráli.

Příběh by nás měl zavést zpět do Arkhamu, kde se Arthur se vší pravděpodobností seznámí s Harley, se kterou následně naváže milostný vztah. 

Phillips se opět postaral o režii a o scénář, na němž s ním znovu pracoval výše zmíněný Scott Silver.

Dále se můžeme těšit na herce jako Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland a Harry Lawtey. Z prvního dílu se má vrátit i Zazie Beetz, která opět ztvární Arthurovu sousedku Sophie Dumond.

Oficiální premiéra je stanovená na 3. 10. 2024.