Pokud jste viděli náš květnový kalendář nerda, tak víte, že už příští týden do našich kin vstoupí horůrek Cizinci: Kapitola 1. Začátek zcela nové trilogie, ve které se vrátí na scénu šílená trojice maskovaných vrahounů z předešlých titulů Oni (2008) a Oni 2: Noční kořist (2018).

A nyní server Variety přišel se zprávou, že další díl, to znamená Cizinci: Kapitola 2, dorazí překvapivě brzy. Údajně už někdy letos na podzim během září nebo října. Pro server se o tom rozpovídal producent Courtney Solomon, velký fanoušek prvního snímku z roku 2008, který na franšízu získal práva. Sám totiž věděl, že chce odvyprávět mnohem větší příběh, ale nechtělo se mu pouštět do remaku.

Solomon prohlásil, že místo toho bylo třeba udělat ze základní premisy prvního filmu s Liv Tyler výchozí bod, z něhož by pak vzešla větší hororová podívaná se zajímavými postavami. Divák tak musí trávit čas jak s protagonisty, tak i antagonisty filmu. Výsledkem pak byl scénář, který měl údajně 285 stránek. Proto se studio Lionsgate následně rozhodlo, že ho zadaptuje do podoby filmové trilogie, jejíž díly vyjdou v rámci jednoho roku.

Co se týče závěrečného titulu Cizinci: Kapitola 3, tak toho bychom se měli dočkat někdy v prvních měsících roku 2025. 

Co se týče nadcházejícího Kapitoly 1, hlavními protagonisty se stanou Maya (Madelaine Petsch) a Ryan (Froy Gutierrez), kteří jsou kvůli porouchanému autu nuceni nějaký čas strávit v odlehlé chatě poblíž podivného městečka. A právě zde je začne terorizovat zmíněná trojice zabijáků, o jejichž motivaci vraždit se snad prostřednictvím chystané trilogie dozvíme něco bližšího.

Režii si vzal pod palec Renny Harlin, který je zodpovědný za slavné filmy jako Smrtonosná past 2 (1990), Cliffhanger (1993), Dlouhý polibek na dobrou noc (1996) a Lovci myšlenek (2004). Za scénářem stojí Alan R. Cohen a Alan Freedland.

Dále by se ve filmu měli objevit herci jako Gabriel Basso, Rachel Shenton, Ema Horvath, Ella Bruccoleri, George Young, Ryan Bown a Ben Cartwright.

Snímek Cizinci: Kapitola 1 vejde do kin 16. 5. 2024.