Po opravdu velice dlouhém čekání zde máme úplně první teaser na pokračování Aquamana, který především slouží jako lákadlo na plnohodnotný oficiální trailer, jenž má vyjít ve čtvrtek. Na uvedený teaser, který nám i tak ukáže několik zajímavých sekvencí, se můžete podívat výše.

Na scénu se tak opět vrací Arthur Curry (Jason Momoa), na kterého čeká další podmořské dobrodružství. Tentokrát však bude muset stanout proti starému nepříteli z jedničky, který vlasatému superhrdinovi slíbil krutou pomstu. Zdá se, že primárním padouchem filmu se skutečně stane Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), který od dob prvního dílu výrazně zesílil. Novým spojencem by se však měl stát Arthurův bratr Orm (Patrick Wilson), který úlohu primárního antagonisty ztvárňoval v předešlém filmu. 

Teaser taktéž potvrzuje, že snímku zůstalo prosincové datum premiéry, tudíž odklad na příští rok už patrně opravdu nehrozí. Jelikož ale i nadále probíhá stávka herců a scenáristů, tak hvězdy z filmu nemohou snímek jakkoliv propagovat. Možná už nad tím ale Warneři mávli rukou, protože se třeba již smířili s tím, že DC filmy ze starého režimu jim holt nevydělají ani kačku (však se stačí podívat na druhého Shazama, Flashe a Blue Beetla). Proto možná chtějí mít film už co možná nejdříve z krku.

Ale kdo ví, první Aquman (2018) utržil 1,14 miliardy dolarů, čímž se z něho stal komerčně nejúspěšnější DC film všech dob, tudíž dvojka by nakonec zas až tak bídně dopadnout nemusela. Ale příliš optimističtí přece jenom nejsme. Rozpočet navíc údajně výrazně přesáhl hranici 200 milionů, tudíž pokud se dvojka s tržbami nepřiblíží k miliardové hranici, bude z toho další komiksový malér. 

Nedopomáhá tomu ani fakt, že snímek musel podstoupit řadu přetáček, přičemž první testovací promítání podle všeho dopadlo katastrofálně. Jeden ze zdrojů serveru ComicBook také uvedl, že celá situace ohledně výroby filmu je „vcelku chaotická“. Tak uvidíme, co z toho nakonec vyleze.

Filmař James Wan se vrátil do pozice režiséra, přičemž o scénář se zas postaral jeho dlouholetý kamarád a spolupracovník David Leslie Johnson-McGoldrick (Orphan).

Aquaman a ztracené království bude v českých kinech premiérovat 21. 12. 2023.