Už za několik dní se dočkáme zcela nového hororového seriálu od Netflixu, který ponese název Archive 81. Osmidílná série se inspirovala stejnojmenným podcastem, přičemž bude vyprávět příběh Dana Turnera (Mamoudou Athie), schopného archiváře, který dostane za úkol obnovit kolekci starých a poškozených videokazet z devadesátých let. Ty se převážně skládají z práce filmařky Melody Pendras (Dina Shihabi), která točila dokument o tajemné a nebezpečné sektě, která se usídlila v jakémsi obytném domě. A Dan tak velice brzy zjistí, že práce, která se ze začátku zdála být klidná a bezstarostná, ho nakonec může stát život. 

Seriál by tak měl být rozdělený na dvě dějové linie. Jedna se bude odehrávat v současnosti, přičemž se zaměří na Danovo obnovování kazet a jeho pátrání po osudu Melody. Té se zas bude týkat druhá dějová linka, jež se bude odehrávat v půlce devadesátých let. Z neznámého důvodu ale spolu obě dvě postavy eventuálně navážou kontakt. A to i přestože se oba dva nacházejí v naprosto odlišných časových linkách. Dan tak začne postupně nabývat dojmu, že díky kazetám bude moci zcela změnit osud Melody. Zároveň se ale musí mít oba dva na pozoru před hrozbou zmíněné sekty, které patrně taktéž pomáhá nějaká hrozivá nadpřirozená síla. 

Showrunnerkou a hlavní scénáristkou seriálu se stala Rebecca Sonnenshine, která se například podílela na scénáři k populární sérii Upíří deníky. Je také jednou ze scénáristek povedeného seriálu The Boys, kterého jsem se dočkali v roce 2019. S psaním Archive 81 jí mimo jiné pomohl i hororový veterán Paul Harris Boardman, který se například podílel na scénáři k filmu Scotta Derricksona V moci ďábla. O režii jednotlivých epizod se postarají Rebecca Thomas a James Wan, který taktéž patří mezi hlavní producenty. Tudíž se zdá, že seriál by mohl být v dobrých rukou. Kromě výše zmíněných se v seriálu dočkáme také herců jako Martin Donovan, Matt McGorry, Julia Chan, Evan Jonigkeit a Ariana Neal. Premiéra je stanovená na 14. 1. 2022.