Sympatického britského herce Tima Rotha můžeme znát z tarantinovek jako Gauneři (1992), Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) a Osm hrozných (2015). A v budoucnu ho uvidíme i v nadcházejícím dramatu jménem Poison, kde si zahraje po boku slavné dánské herečky Trine Dyrholm (Dívka s jehlicí). Na světě už máme oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Zmínění herci ztvární bývalé manžele Lucase a Edith, které od sebe oddělala strašná tragédie. Na přání Edith se ale jednoho dne po deseti letech oddělených životů sejdou na hřbitově, kde je pohřbeno jejich jediné dítě. Během dlouhého společného čekání se jejich konverzace rozvíjí, vracejí se ke společné minulosti a přemítají o budoucnosti.

Těšit se tak máme na strhující příběh o lásce, vztazích, lidskosti, smutku a skrytých pravdách, který bude v srdci mnohých diváků ještě dlouhou rezonovat. 

Vypadá to na hezkou, ale smutnou konverzačku, pokud je to nicméně váš šálek kávy, určitě dejte snímku šanci.

O režii filmu, jenž už premiéroval na filmovém festivale v Mnichově, se postarala lucemburská herečka a producentka Désirée Nosbusch, která například natočila dokument Succès Fox (2014). Scénář zpracovala nizozemská divadelní dramatička Lot Vekemans.

V německých kinech by se měl film objevit 31. 1. 2025, zatím ale nevíme, jak to bude s premiérou u nás.