Před nedávnem se na Kickstarteru objevila zajímavě vypadající deskovka inspirovaná tvorbou ilustrátora Joshe Kirbyho, který dal podobu zejména ikonickému vizuálu přebalů knih Terryho Pratchetta, mezi které například patří legendární Barva kouzel, Erik, Čaroprávnost, Mort a mnoho dalších. Mnohem více než fantasy však Kirbyho fascinovala science fiction, a tak není divu, že se podílel i na designu plakátu k Návratu Jediho a mimo jiné i k filmům The Beastmaster a Krull.

Nadšení fanoušci se nyní pomocí stolní hry založené na hodu kostkami rozhodli vzdát čest neuvěřitelnému dílu tohoto autora. Část z něj se jim navíc podařilo získat z umělcových archivů.

A o co ve hře jde? Vaším úkolem je osídlit či dobýt karty nádherně vyvedených fantasy světů, jejichž sílu můžete následně zkombinovat a změnit tak chod celé galaxie, což vám posléze zajistí vítězství.

Tvůrce The Lost Worlds of Josh Kirby, Brandon Raasch, požaduje osm tisíc dolarů a my můžeme s radostí říci, že prozatím od backerů vybral více jak čtyřnásobek.

Hru můžete finančně podpořit hned třemi způsoby. Jedním dolarem jen podpoříte kampaň. Za tučnějších 45$ a více už získáte hru a případné bonusy, které autor přidá, pokud příspěvky překročí stanovený limit (což se zřejmě stane). Pro movitější z vás je tu bundle obsahující hru s bonusy, dodatečnou vesmírnou kampaň, deník z mise, ve kterém naleznete hádanky a omalovánky, a karty událostí, které do hry přidají nová pravidla. To vše za 95$ a více.

Pokud byste se o projektu chtěli dozvědět více, případně autorovi přispět a tímpádem si i zajistit deskovku a další bonusy, můžete tak učinit zde