Sněhurka, jeden z nejkontroverznějších live-action remaků společnosti Disney, se blíží k dokončení. Herečka Rachel Zegler informovala na sociálních sítích, že natáčení bylo oficiálně ukončeno.

Tento remake klasického filmu z roku 1937 má zavést diváky zpět do kouzelného světa Sněhurky, s oblíbenými písněmi a známými postavami. Po prvních únicích a komentářích herečky o tom ale diváci začali pochybovat. 

Vše začalo úplným vynecháním trpaslíků a jejich výměnou za jakousi bandu lapků a zbojníků. Herečka Rachel Zegler, která Sněhurku ve filmu hraje, také nepřispěla k dobrému PR filmu svými kontroverzními vyjádřeními na margo původního animovaného filmu v porovnání s remakem.

Původně měl být film uveden do kin v březnu 2024, ale byl odložen o celý rok na 21. března 2025, protože Disney prováděl přetáčky. To je obvykle celkem běžné, avšak tentokrát to vypadá, že Disney začal dělat zásadní změny ve filmu, aby byl více v souladu s původním animovaným filmem. 

Když Disney oznámil, že film bude odložen o rok, zveřejnil obrázek, na kterém je Sněhurka s trpaslíky, aby utišil kritiky, kteří tvrdili, že klasické trpasličí postavy byly nahrazeny magickými bandity. Původní natáčení mělo začít v roce 2020, ale bylo zpožděno kvůli pandemii. Nakonec začalo až v březnu 2022 a pokračovalo do července 2022. No a pak začaly přetáčky.

Teď již máme rok 2024 a tento týden Rachel Zegler na svém Instagramu definitivně potvrdila, že nedávno dokončila přetáčky v Londýně. Přidala také fotografii z natáčení, která toho ale vlastně moc neukazuje: „Natáčení Sněhurky je u konce a jsem na to tak strašně pyšná a dojatá. Miluju tyhle lidi tak moc.“

Film režíruje Marc Webb (The Amazing Spider-Man 2), produkuje Marc Platt, který pro společnost Disney produkoval již remake Malé mořské víly. Ve filmu by měly zaznít původní písně od Benje Paseka a Justina Paula (The Greatest Showman).

Disney se teď nachází v ošemetné situaci. Diváci jsou stále více unavení z live-action remaků. Navíc Sněhurka se podle prvotních úniků a informací od původního díla odklonila až příliš. Na druhé straně tyto remaky pořád v kinech dobře vydělávají a live-action remake Lvího krále patří mezi nejvýdělečnější filmy společnosti Disney vůbec. 

Ve světle negativních reakcí na Sněhurku ale generální ředitel společnosti Disney, Bob Iger, uvedl, že společnost musí být: „méně politická a více se zaměřit na příběh než na poselství“. Z tohoto pohledu vyjádření dávají přetáčky smysl. Otázkou ale je, bude o film vůbec ještě někdo stát? Čísla ukazují, že nejspíše ano. A s live-action remaky tak Disney zřejmě brzy rozhodně neskončí.