Natáčení prequelu Hunger Games, který ponese název The Ballad of Songbirds and Snakes, je v plném proudu. Ale pokud vás zajímá menší náhled do zákulisí, tak přesně to nám nedávno studio Lionsgate poskytlo prostřednictvím krátkého videa, které si můžete pustit níže.

V něm se průvodkyní stane sama herečka Rachel Zagler, která ztvární Lucy Gray Baird, jednu z hlavních protagonistek příběhu, díky které si tak budeme moci lépe prohlédnout řadu kulis, extravagantní kostýmy a část obsazení. Především si ale můžeme dobře prohlédnout také Toma Blytha, který se v prequelu představí jako mladý Coriolanus Snow, budoucí prezident Panemu z původní série Hunger Games. 

Jak už nějaký ten pátek víme, příběh se bude odehrávat 64 let před událostmi prvního dílu Hunger Games, tedy v době, kdy bylo Snowovi 18 let, přičemž ještě ani zdaleka neměl tolik moci. Sám se tak stává poslední nadějí pro svou skomírající linii, kdysi hrdou rodinu, která v poválečném Kapitolu upadla v nemilost. Desátý ročník Hladových her se ale nezadržitelně blíží. A když k jeho velkému překvapení zjistí, že se má stát mentorem mladé Lucy Gray Baird, uvědomí si, že právě to by mohl být klíč k jeho spáse.

V onom zákulisním videu se taktéž na krátkou chvíli mihne i Peter Dinklage, který se ujme role muže jménem Casca Highbottom, z jehož nápadu a myšlenky vznikly samotné Hladové hry.

Dále se také můžeme těšit na herečku Violu Davis, která ztvární krutou a chladnokrevnou doktorku jménem Volumnia Gaul, instruktorku Univerzity Kapitolu a především hlavní tvůrkyni desátých Hladových her, kolem kterých se bude celý děj točit. Zároveň by se také mělo jednat o hlavní antagonistku celého snímku. 

Dále se ve filmu dočkáme herců jako Jerome Lance jako Marcus, splátce z Druhého kraje, Knox Gibson jako Bobbin, splátce z Osmého kraje, Mackenzie Lansing jako Coral, splátkyně ze Čtvrtého kraje, a Ashley Liao a Aamer Husain jako lemensia Dovecote a Felix Ravinstill, mentoři z Jedenáctého kraje.

O režii se opět stará Francis Lawrence, jenž z původní série natočil obě dvě části Síly vzdoru a Vražednou pomstu.

Oficiální premiéra je stanovená na 17. 11. 2023.