Máme zde listopad/november. To znamená měsíc, kdy se na Netflixu konečně objeví anime seriál Scott Pilgrim Takes Off. Streamovací služba nám už pár trailerů nadělila, tentokrát se však chlubí úvodními titulky (případně můžeme říct openingem), na které se můžete podívat výše.

Video tak doprovází píseň „Bloom“ od japonské rockové skupiny Necry Talkie, ovšem o celkový soundtrack se postarala skupina Anamanaguchi, která složila hudbu k videohře Scott Pilgrim vs. the World: The Game. Ono intro je také dalším důkazem toho, že v seriálu uslyšíme hlasy herců, kteří se již objevili ve slavném filmovém zpracování Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) od Edgara Wrighta. Celá parta se tak dala opět dohromady, aby si své role z hrané verze zopakovala, tentokrát však v animované podobě. 

Nějaký čas po oznámení seriálu se fanoušci dohadovali o tom, zda se dočkáme úplně toho samého příběhu, který nám nabídla i zmíněná filmová adaptace, jež zároveň vycházela z původní komiksové předlohy od Bryana Lee O´Malleyho, nebo nám seriál nabídne zbrusu nové dobrodružství.

Zdá se ale, že seriál bude skutečně opět sledovat onu známou dějovou linku, ve které se mládenec Scott Pilgrim (Michael Cera) zakouká do dívky Ramony Flowers (Mary Elizabeth Winstead). Aby s ní ale mohl začít chodit, bude muset nejdřív porazit sedm jejích bývalých kluků, což bude mnohem těžší úkol, než se na první pohled může zdát. Trailery každopádně vypadají velice slibně, tak snad to nakonec Netflix nepohnojil.

Jak již bylo řečeno, k seriálu je upsáno mnoho herců, kteří si zahráli i ve Wrightově hraném filmu. Kromě Cery a Winstead se tudíž vrací Satya Bhabha jako Matthew Patel, Kieran Culkin jako Wallace Wells, Chris Evans jako Lucas Lee, Anna Kendrick jako Stacey Pilgrim, Brie Larson jako Envy Adams, Alison Pill jako Kim Pine, Aubrey Plaza jako Julie Powers, Brandon Routh jako Todd Ingram, Jason Schwartzman jako Gideon Graves, Johnny Simmons jako Young Neil, Mark Webber jako Stephen Stills, Mae Whitman jako Roxie a Ellen Wong jako Knives Chau.

Edgar Wright působí jako jeden z výkonných producentů. Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Bryan Lee O'Malley, sám autor původních komiksů, který je ze seriálu taktéž velice nadšený. Jeho showrunnerským kolegou je ještě BenDavid Grabinski (Bojíte se tmy?).

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovena na 17. 11. 2023.