Na začátku měsíce jsme se dočkali oficiálního traileru na nadcházející sci-fi seriál od Syfy, který ponese název The Ark. A jelikož první epizoda bude premiérovat už za necelý týden, dočkali jsme se menšího sneak peek videa v podobě prvních pěti minut. Podívat se na něj můžete výše. Už nějakou dobu také víme, na co přesně se vlastně můžeme těšit.

Podíváme se na začátek 22. století, v němž je na tom planeta Země stále hůře a hůře. Planetární kolonizační mise tak začaly být nutností k zajištění přežití lidské rasy. Na jednu takovou misi vyrazí také vesmírná loď jménem Ark One, kterou však zastihne nečekaná katastrofa. Nejenže to zaviní závažné poškození lodi, ale zároveň se zdá, že onu tragickou událost nepřežili lidé, co jsou zodpovědní za řízení celého vesmírného plavidla. 

Zdá se, že prvních pět minut se zaměřuje především na mladší část posádky, které se podaří vyváznout bez úhony. Ještě ale nemají vyhráno, protože loď se patrně odklonila od plánované trasy a míří kamsi do neprobádaných hlubin černočerného vesmíru. A jelikož se zdá, že všichni odpovědní členové posádky, kteří by s tím dokázali něco udělat, jsou po smrti, zanechává to naše hrdiny v dost prekérní situaci.

Mezi zbytkem přeživších se však naštěstí nacházejí schopní jedinci, kteří se pokusí celou situaci alespoň trochu stabilizovat. Společnými silami se tak pokusí nasměrovat loď na správnou trasu. Problém je však ten, že do cíle zbývá ještě jeden celý rok. A kvůli oné zničující události jim začnou rychle docházet zásoby vody a jídla. Podle traileru se navíc zdá, že je čeká další zapeklitost. Jelikož se nacházíme ve 22. století, tak je jasné, že The Ark není jediná vesmírná loď, která pluje vesmírem. Tento fakt jim může přinést buď spásu, nebo konečnou zhoubu. 

Tvůrcem seriálu se stal Dean Devlin, blízký spolupracovník Rolanda Emmericha, se kterým napsal scénáře pro filmy jako Hvězdná brána (1994) a Den nezávislosti (1996).

V seriálu si tak zahrají herci jako Lisa Brenner, Christina Wolfe, Christie Burke, Richard Fleeshman, Miles Barrow, Reece Ritchie, Chris Leask a Tiana Upcheva.

Seriál bude na programu Syfy premiérovat 1. 2. 2023.