Streamovací službě Disney+ se v poslední době příliš nedařilo a nutně potřebuje zase nějaký pořádný hit, který by přilákal diváky k obrazovkám. Možným zachráncem by se mohl stát nadcházející MCU seriál Tajná invaze, který bude na platformě premiérovat už za necelé dva týdny.

Marvel se nyní rozhodl fanouškům zdarma zpřístupnit první čtyři minuty ze začátku celého seriálu, všude se píše, že to je pět minut, ale ta poslední se skládá z oficiálního traileru, který jsme již viděli. Níže klikněte na odkaz z twitterového příspěvku od DiscussingFilm, video odemknete po přidání tajného kódu: RSD3PX5N7S.

Jak už dlouhou dobu víme, hlavním hrdinou seriálu se tentokrát stane Nick Fury (Samuel L. Jackson), který bude muset vzdorovat stále více narůstajícímu vlivu radikální frakce mimozemských Skrullů. Jelikož se jedná o tvory, kteří dokážou měnit svou podobu, nenápadně si z planety Země dělají svůj vlastní domov. A pokud tato tajná invaze nebude co nejdříve zastavena, na lidstvo čekají pěkně temné chvíle. 

V prvních minutách seriálů se každopádně dočkáme sekvence se CIA agentem Everettem Kennethem Rossem (Martin Freeman), který se v Moskvě setká s agentem Prescodem. Díky němu se dočkáme expozice skrze monolog, během kterého Everetta informuje o tom, že Skrullové už s invazí dávno začali. Ovšem jak se dalo čekat, na konci scény vyjde pravděpodobně najevo, že k Prescodovi ve skutečnosti reálný agent Everett nepřišel.

Poté následuje trailer, který oproti předešlým marvelovským titulům láká na o něco temnější podívanou. Podle tvůrců se každopádně můžeme těšit na příběh, který bude v mnohém připomínat marvelovku Captain America: Návrat prvního Avengera (2014), což se nám rozhodně zamlouvá.

Primárním padouchem celého příběhu by se měl stát Gravik (Kingsley Ben-Adir), skrullský extrémista, kterému se nelíbilo, že mnohé sliby, které jim kdysi dal generál Talos (Ben Mendelsohn), nebyly naplněny. Kromě zmíněného skrullského generála se v seriálu objeví i jeho dcera G'iah (Emilia Clarke), která by měla v hlavním ději hrát jednu ze zásadních rolí.

Kromě Furyho a Everatta se v seriálu ze starých známých objeví také James Rhodes (Don Cheadle) a Furyho dobrá parťačka Marie Hill (Cobie Smulders). Dále se v seriálu objeví Olivia Colman jako Sonya Falsworth a Dermot Mulroney jako prezident Spojených států. Mezi další herce patří ještě Carmen Ejogo, Killian Scott, Christopher McDonald a Charlayne Woodard.

O režii celého seriálu se postaralo filmařské duo Thomas Bezucha a Ali Selim. Bezucha je například tvůrcem romantického dramatu Big Eden (2000), Selim se zas podílel na tvorbě seriálů jako Manhunt (2017), Myšlenky zločince (2005) a Kondor (2018).

Oficiální premiéra na Disney+ je stanovená na 21. 6. 2023.