Stejně jako v každém obzvlášť větším projektu, i v případě megafilmu Avengers: Endgame došlo na řadu věcí, které byly změněné, odstraněné či jinak upravené. Spousta návrhů neprošla přes Disney, některé byly nakonec ve vydané verzi filmu odlišné kvůli dalším interním důvodům. Na jednu takovou věc se ale můžeme konečně i podívat. Samozřejmě pozor na spoilery!

Na Twitteru se totiž objevila alternativní verze scény, v níž Black Widow zemře. Jak si jistě pamatujete, v normální verzi filmu spolu Natasha (Black Widow) a Clint (Hawkeye) bojují o to, aby navzájem zachránili jednoho druhého. Natasha souboj vyhraje a obětuje se, aby Clint získal jeden z Kamenů nekonečna. Alternativní verze této scény je ovšem mnohem dramatičtější a - podle mého - i daleko lepší.

Clint a Natasha sice opět bojují spolu, ale tentokrát ne proti sobě, nýbrž proti generické armádě číslo 250 pod vedením Thanose. Natasha je nakonec postřelena a aby zachránila Clinta, ke kterému se Thanos blíží, musí se sama obětovat.

Vzhledem k tomu, že tuto alternativní scénu zkrátka nejde narvat na již vydanou verzi filmu (mj. kvůli Thanosovi, který ve finální verzi na tomhle místě vůbec není) se tak vyvolává otázka, jak moc se vlastně příběh Avengers: Endgame od původních plánů liší. I tak je ale tento párminutový pohled na něco nevydaného zajímavý. Byť je kvalita obrazu poměrně hrozná.