O třetím díle slavných Podfukářů se už mluví dlouho, věci se ale daly pořádně do pohybu až loni na podzim, kdy studio Lionsgate chystaný film představilo na Americkém filmovém trhu. Dlouho očekávaná „trojka“ je tak skutečně na cestě, v rámci čehož se nám začalo hezky rozrůstat obsazení.

Velice výraznou posilou se stala charismatická Rosamund Pike, která se minulý rok objevila například ve snímku Saltburn a druhé řadě fantasy seriálu Kolo času. Koho přesně si ale ve snímku zahraje, zatím není známo.

Na Oscara nominovaná britská herečka se tak připojuje k dalším nováčkům, kteří se nám ve třetím díle představí. Patří mezi ně ještě Justice Smith (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů), Dominic Sessa (Zimní prázdniny) a Ariana Greenblatt (Barbie).

Filmová série pojednává o skupince slavných a zkušených iluzionistů, kteří pomocí svých triků okrádají velké a zkorumpované společnosti. Jejich činy ale samozřejmě nezůstanou bez povšimnutí a stanou se terčem FBI.

Samozřejmě můžeme počítat s návratem starých známých tváří, vrátit by se měl Jesse Eisenberg jako J. Daniel Atlas, Woody Harrelson jako Merritt McKinney, Morgan Freeman jako Thaddeus Bradley, Isla Fisher jako Henley Reeves a Dave Franco jako Jack Wilder.

O ději stále nic moc nevíme, podle všeho se však divákům představí zcela nová generace kouzelníků. Snímek by ale měl i nadále být zaměřený na Čtyři jezdce. 

Režii filmu si vezme pod palec Ruben Fleischer, který nám například nadělil oba dva díly hororové komedie Zombieland (2009), první díl Venoma (2018) a filmovou adaptaci videohry Uncharted (2022).

Za nejaktuálnější verzí scénáře stojí Michael Lesslie, který napsal filmovou adaptaci videoherní série Assassin’s Creed (2016) a seriál Malá bubenice (2018). Dříve na scénáři pracovali ještě Eric Warren Singer (Top Gun: Maverick) a Seth Grahame-Smith (LEGO® Batman film). Datum premiéry zatím třetí díl nemá.