Jak už tomu tak bývá, když server Vanity Fair zveřejní řadu exkluzivních fotek z nějakého filmu či seriálu, většinou to znamená, že první oficiální trailer je za dveřmi. Jinak tomu nebylo ani u sci-fi snímku Foe, o němž jsme tu před několika dny psali. Nyní si můžete výše pustit plnohodnotnou upoutávku, která nevypadá vůbec špatně.

Příběh nás zavede do roku 2065, přičemž se zaměří na Hen (Saoirse Ronan) a Juniora (Paul Mescal), manželský pár, který žije na odlehlé farmě v nehostinném světě. Jednoho dne se však na jejich prahu objeví cizinec jménem Terrance (Aaron Pierre), který jim sdělí, že Junior se bude muset brzy dostavit na vesmírnou stanici, která krouží kolem skomírající Země, kde bude muset strávit celé dva roky. Se Zemí to totiž jde z kopce. A lidstvo se bude muset připravit na to, aby ji opustilo. 

Hen se ale se svým manželem za hvězdami vydat nemůže. Ovšem existuje pro to jisté řešení. Zatímco bude Junior pryč, o její ženu se mezitím bude starat jeho biomechanická replika. Terrance pak následně začne farmu pravidelně navštěvovat, aby shromažďoval o Juniorovi a Hen data k vytvoření přesné repliky, nicméně vztah mezi oběma hrdiny se začne postupně měnit. A z traileru to vypadá, že k lepšímu to bohužel nebude.

Snímek bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2018, kterou napsal kanadský autor Iain Reid. Ta je popisována především jako psychologický thriller s prvky hororu. A podle vydaného traileru by nás vůbec nepřekvapilo, kdybychom se něčeho podobného dočkali i zde. 

O scénář a režii se postaral Garth Davis, australský filmař, který má za sebou snímky jako Lion (2016) a Máří Magdaléna (2018). Ten o filmu prohlásil, že by měl divákům především připomenout, aby si vážili svého života a nepromarnili ho.

Dále se ve snímku uvidíme herce jako Goran D. Kleut, Michael M. Foster, Yesse Spence, JJ Pantano, Jeriya Benn, Shamita Siva a Nick Downing.

Snímek se ve vybraných kinech objeví 6. 10. 2023, o nějaký čas později se posléze objeví na službě Amazon Prime Video.