Minulý týden jsme si dali od Věčných duší pauzu a vydali jsme se do vesmíru Mass Effectu. Hrdiny jsme opustili ve chvíli, kdy se chystali pustit do souboje s učitelem Nezzodana. Jak tohle dopadne? 

CO SE STALO POSLEDNĚ? 

Před dvěma týdny začínali naši hrdinové v hospodě. Ano, jak originální. V této krčmě naše oblíbené postavy čekali, až za nimi dorazí Zermenos Zářivý a také jejich společník Anthony, který byl zadržen za vraždu své sestry. Naštěstí se Duše domluvily s místním šéfem Oremidem Haasem, že mu pomohou s jedním úkolem, ale potřebují na to právě Anthonyho. Díky tomu byl jejich dvorní mudroprd propuštěn, aby s úkolem pomohl.

Přečtěte si také: Chris Pine věří, že pokračování fantasy Dungeons & Dragons nakonec vznikne

Čekání na Anthonyho a Zermenose se ale v průběhu dne trochu změnilo v čekání na Godota. Anthony přišel, poté odešel. Que T. odešel s ním. Poté přišel Que T. s tím, že Anthonyho v archivu opět zadrželi. To už Brindal neustál a vyřítil se celý problém vyřešit sám. Po cestě do archivu potkal Zermenose, který mu předal symbol Cerberus Assembly a také lejstra, která měla zařídit Anthonyho propuštění. Po celé této eskapádě se nakonec celé společnosti podařilo znovu potkat v hostinci U žalostného šneka.

Zermenos skupině vysvětlil, že společně s Oremidem zjistili, že po nepřijetí do Akademie Bílého plamene se Nezzodan uchýlil k muži jménem Klaxan Blazegrip. Tento muž ho zasvětil do kouzelnického umění a mohl by o Nezzodanovi mít nějaké informace, které by se skupině mohly hodit. Věčné duše tedy dostaly úkol, aby tohoto muže navštívily a zjistily, co vlastně ví.

Bohužel předal Zermenos skupině i jednu smutnou zprávu. Během útoku na Vergessonovo sanatorium zemřel člen Věčných duší Mydlinka. Brindal, Thom a Anthony na zakládajícího člena Duší během večera zavzpomínali a důsledně uctili jeho památku.

Druhého dne se celá skupina, nyní už bez Zermenose, vydala navštívit pana Blazegripa. Nalezla ho v jeho domě. Napřed se jim tento muž vůbec nechtěl ukázat a mluvil s nimi jen přes dveře. Když se hrdinové konečně dostali dovnitř, velmi rychle zjistili, že Klaxan stále pomáhá Nezzodanovi a shání pro něj nové rekruty. Bohužel ale tyto rekruty využívají pouze pro experimenty, které končí smrtí. Když Věčné duše ukázaly, že se pro Nezzodana rozhodně obětovat nehodlají, začal boj....

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

• Dokáží Věčné duše porazit Klaxana a jeho nemrtvou armádu?

• Jaké informace o Nezzodanovi zjistí?

• Jak Que T. pojmenuje své vejce?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube a přímo zde na stránkách Nerdfixu!