Plex je mezi fanoušky filmů a seriálů známý především jako vynikající přehrávač a media server v jednom. Zkrátka skvělý nástroj pro uspořádání domácí kolekce filmů, seriálů, ale třeba i hudby či fotek. Ode dneška se Plex stává také online videopůjčovnou. Že by nová konkurence pro Netflix, HBO GO a Amazon Prime Video? Zatím bohužel ne. Služba má sice zajímavé parametry, ale nabídka obsahu je velice chudá.

Streamování filmů a seriálů přes Plex je bezplatné a funguje po celém světě. Registrace je rychlá a s účtem na Facebooku nebo Googlu je otázkou jednoho, dvou kliknutí. Jedinou „daní“ za používání služby jsou reklamy na začátku a v průběhu přehrávání. Přeskočit se nedají. Nabízené filmy jsou zpravidla k dispozici ve Full HD a v angličtině, ovšem bez titulků. To by ani tak nevadilo, kdyby se ovšem bylo na co dívat. Většinu z desítek filmů na Plex tvoří neznámé tituly, starší kousky nebo vyloženě brak. Plex sice navázal spolupráci s hollywoodskými giganty MGM, Lionsgate, Legendary a Warner Bros., ovšem práva na jejich filmy se evidentně omezují jen na vybrané trhy. V Česku a na Slovensku si nepustíte ani Terminátora, ani Rain Mana ani film Zuřící býk.

Pokud si ale dáte tu práci, pár „koukatelných“ filmů se tu najít dá. Například zábavné béčko s Van Dammem Krvavý sport, filmová adaptace zombie hry Dead Rising nebo dokument o Minecraftu. Je tu také dost záznamů koncertů (Katy Perry, Steve Aoki, Adele).

Doufejme, že s postupem se nabídka rozroste nejen o nové filmy, ale také o české a slovenské titulky. V současném stavu toho Plex pro našince opravdu moc nenabízí…