Letos na podzim bude na Netflixu premiérovat pokračování slavného Slepičího úletu (2000) jménem Chicken Run: Dawn of the Nugget od studia Aardman Animation, které proslulo svým specifickým stylem plastelínové animace. V rámci toho jsme se nedávno dočkali řady zbrusu nových plakátů, které odhalují primární postavy celého příběhu. Podívat se na ně můžete níže.

Na většině z nich jsou staří známí z předchozího dílu, ovšem máme zde i dva úplné nováčky. Samozřejmě se vrací přední dva protagonisté z jedničky, tedy odvážná slepička Ginger (Thandie Newton) a kohout Rocky (Zachary Levi). Dále se vrací i slepičí brýlatá inťoška Mac (Lynn Ferguson), drsňačka Bunty (Imelda Staunton), věčně pletoucí a po dovolené neustále hovořící Babs (Jane Horrocks) a chybět nebude ani staré kohoutisko Kaprál (David Bradley).

Z nových postav tu máme malou slepičku Molly (Bella Ramsey), která by měla být dcerou Ginger a Rockyho. A nakonec tu máme slepičku jménem Frizzle (Josie Sedgwick-Davies), o které zatím víme jen to, že to bude pěkně divoké kvítko. 

Už také známe trochu podrobnější informace o tom, co nám vlastně nabídne děj chystaného pokračování. Příběh se bude odehrávat na stejném místě, kde skončil díl předchozí. Slepice se šťastně usadily na travnatém ostrůvku daleko od lidského nebezpečí, kde i nadále spokojeně přebývají. Vše se zdá být dokonalé, ale brzy začne všechny slepice (a dva kohouty) ohrožovat další velká hrozba, které se budou muset všichni postavit.

Onu hrozbu by měl představovat člověk jménem Dr. Fry (Nick Mohammed), bývalý majitel fast foodu, který bude mít se vší pravděpodobností v plánu udělat ze všech slepic křupavá masíčka. Ginger se tak bude muset opět zhostit role hlavní velitelky a vymyslet plán, díky němuž by ostatní slepice mohly zlovolné doktorovy úmysly zhatit. V druhém díle se také dočkáme návratu krysí dvojice Nicka (Romesh Ranganathan) a Fetchera (Daniel Mays), kteří už snad konečně dokončili své hašteření o tom, zda byla dříve slepice, nebo vejce. 

O režii druhého filmu se postará Sam Fell, který je například jedním z tvůrců animáku Spláchnutej (2006). O scénář se postarali John O'Farrell, Rachel Tunnard a Karey Kirkpatrick, který napsal i první díl.

Snímek bude na Netflixu premiérovat někdy během letošního podzimu.