Na letošních Oscarech zabojuje o sošku v kategorii Nejlepší animovaný film také titul jménem Pes a jeho kamarád Robot. Venku máme nový oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Jednou z hlavních postav se stává Pes žijící v New Yorku 80. let, kterého už nebaví být pořád sám. Proto se jednoho dne rozhodne, že si postaví robotího kamaráda (který vypadá jako mix Bendera a toho obřího robota z Neverhoodu), aby mu dělal společnost. Jejich přátelství rozkvétá, až se z nich stane nerozlučná dvojice. Ono štěstí ale samozřejmě nepotrvá věčně. Jedné letní noci je Pes s velkým smutkem v srdci nucen robota opustit a zanechat ho na pláži. Otázkou nyní je, zda se ještě někdy setkají. Snímek bude vycházet ze stejnojmenného grafického románu z roku 2007, za kterým stojí Sara Varon. 

O scénář a režii se postaral španělský filmař Pablo Berger, který stojí například za dramatem Sněhurka: Jiný příběh (2012) a komedií Abrakadabra (2017). Snímek již zabodoval na filmovém festivale v Sitges, kde zvítězil v kategorii Divácká cena: Nejlepší film.

Do amerických kin snímek zamíří 24. 5. 2024, zatím není známo, kdy se ho dočkáme také u nás.