Chválený animák Pes a jeho kamarád Robot, který se kromě nominace na Oscara může chlubit například vítězstvím na European Film Awards a Goya Awards v kategorii Nejlepší animovaný film, má na světě nový oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše.

Tragikomický příběh, který bude vycházet ze stejnojmenného grafického románu z roku 2007 od Sary Varon, nás zavede do New Yorku během 80. let. Jedním z jeho obyvatel je Pes, kterého však trápí konstantní samota. Rozhodne se proto postavit si vlastního robotího kamaráda, aby mu mohl dělat společnost. Jejich přátelství rozkvétá, až se z nich stane nerozlučná dvojice. Trable však nastanou jedné letní noci, kdy je Pes s velkým smutkem v srdci nucen Robota opustit a zanechat ho na pláži. Setkají se ještě někdy? Oběma protagonistům propůjčil svůj hlas herec Ivan Labanda. 

Scénář a režii si vzal pod palec Pablo Berger, který stojí například za dramatem Sněhurka: Jiný příběh (2012) a komedií Abrakadabra (2017).

Dále v animáku působí herci jako Albert Trifol Segarra, Rafa Calvo, José García Tos, José Luis Mediavilla, Graciela Molina a Esther Solans.

V amerických kinech se snímek objeví 31. 5. 2024, snad si tedy eventuálně najde cestu i k nám.