Několik dní před Vánoci budou na Disney+ premiérovat první dvě epizody chystaného seriálu Percy Jackson a Olympané, jenž bude vycházet ze slavné knižní série od Ricka Riordana. Dočkáme se důstojné a kvalitní adaptace, která udělá fanouškům předloh radost, nebo se bude jednat malér, jenž Disneyho přinutí, aby seriál zase rychle zrušil? To se holt necháme překvapit. Než ale první dvě epizody vyjdou, můžete se zatím podívat na další oficiální trailer výše.

Příběh se bude točit kolem dvanáctiletého Percyho Jacksona (Walker Scobell), který zjistí, že je synem boha Poseidona (Toby Stephens). Aby zabránil nadcházejícímu chaosu, bude se muset vydat na velkolepou cestu, jejímž cílem bude najít ztracený blesk boha Dia (Lance Reddick), jenž Percyho z krádeže obviní. 

Nejnovější trailer nám tak ukáže další scény z tábora polokrevných, místa speciálně určeného pro polobohy, ve kterém zdokonalují své schopnosti a síly. Stejně tak dostávají více prostoru i Percyho dva oddaní parťáci Grover (Aryan Simhadri) a Annabeth (Leah Sava Jeffries).

Upoutávka se ovšem pochlubila i některými známými tvory z řecké mytologie, jmenovitě se nám ukáže tříhlavý strážce podsvětí Kerberos, nebezpečná Medúza a i jeden Minotaur.

Celkově trailer nevypadá špatně, ale zároveň se ani nedá říct, že by byl nějak zvlášť ohromující. Sám Riordan je ze seriálu každopádně spokojený, pokud tedy první řada u kritiků a diváků zabuduje a bude se jí dobře dařit i se sledovaností, tvůrci se budou moci vrhnout i na plánovanou druhou sezónu. 

V seriálu se nám dále představí Jay Duplass jako Hádes, Megan Mullally jako fúrie Alecto, Glynn Turman jako kentaur Cheirón, Timothy Omundson jako Héfaistos, skladatel Lin-Manuel Miranda jako Hermés, Adam Copeland jako Ares, Jason Mantzoukas jako Dionýsos a mnozí další.

Showrunnery a hlavními scenáristy se stali Jonathan E. Steinberg (Pod černou vlajkou) a zmíněný autor Rick Riordan.

První dvě epizody budou na Disney+ premiérovat 20. 12. 2023.