Krátce po konci první řady seriálu Percy Jackson a Olympané, který vychází ze slavné knižní série od Ricka Riordana, dal Disney zelenou i řadě druhé. Už několik měsíců tak víme, že další sezóna tentokrát zadaptuje události z knižního dílu Moře nestvůr z roku 2006. Na letošní akci D23 Expo jsme se dokonce dočkali i kratičké upoutávky, kterou si můžete pustit výše.

V další sezóně se Poseidonův syn Percy (Walker Scobell) po roce vrací do Tábora polokrevných, aby zjistil, že jeho svět se obrátil vzhůru nohama. Jeho přátelství s Annabeth (Leah Sava Jeffries) se mění, dozvídá se, že má za bratra kyklopa (Daniel Diemer), Grover (Aryan Simhadri) kamsi zmizel a tábor obléhá Kronos a jeho síly. Aby mohl dát Percy věci do pořádku, bude muset vyplout na smrtící Moře nestvůr, kde na něj čeká tajný osud. 

Druhá řada se již začala natáčet, tudíž pokud všechno půjde dobře, odhadem by mohla dorazit někdy na konci příštího roku. Není ostatně vůbec divu, že Disney odklepl i druhou sezónu, seriál se dočkal pozitivních reakcí jak od kritiků, tak i diváků, taktéž měl velice slušnou sledovanost.

Showrunnery a hlavními scenáristy jsou Jonathan E. Steinberg (Pod černou vlajkou) a zmíněný autor Rick Riordan. Níže se ještě můžete podívat na naši recenzi první řady.