Pokud už jste viděli letošního Kostlivce a rádi byste si vychutnali další hororovou nadílku, ve které se budou strašit děti, můžete zkusit dá šanci nadcházející podívané jménem Pavučina. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

A jak se zdá, snímek do sebe bude kombinovat hned několik hororových subžánrů. Tak alespoň působí samotná upoutávka, ve které nechybí rodinné drama, duchové a parta cizinců s maskami zvířat. Příběh se každopádně zaměří na chlapce jménem Peter (Woody Norman), který buďto až příliš uvízl ve své vlastní fantazii, nebo ho opravdu začaly strašit jakési zlé a nadpřirozené síly. Během noci má tak Peter pocit, že slyší někoho klepat na stěnu. Jeho rodiče Carol (Lizzy Caplan) a Mark (Antony Starr) mu to však nevěří a domnívají se, že Peter má jen každou noc zlé noční můry. Trailer ale následně začne naznačovat, že Peterovi rodiče možná skrývají jisté tajemství. 

To si začne uvědomovat také slečna Devine (Cleopatra Coleman), které Peter předá svůj namalovaný obrázek, jenž by asi každého rodiče alespoň trochu znepokojil, kdyby se mu dostal do rukou. Carol a Mark posléze v traileru Peterovi se vší vážností poručí, aby už s těmi nočními můrami přestal. Jako kdyby to snad bylo v jeho moci. Devine se následně pokusí z malého chlapce dostat odpovědi, ale evidentně si bude muset dávat pozor, protože s Peterovými rodiči si není radno zahrávat (no bodejť, však jeho otec je sám Homelander).

Co ale Carol a Mark tají? Jedná se o sériové vrahy? Nebo v útrobách domu ukrývají nějakou zlou démonickou entitu, která se chce dostat ven? Ať už je to jakkoliv, podle Marka musí člověk občas učinit těžká rozhodnutí, aby mohl ochránit svou rodinu. 

O režii se postaral Samuel Bodin, který je zodpovědný za vznik francouzského hororového seriálu Marianne (2019). Scénář si vzal na starost Chris Thomas Devlin, který napsal Texaský masakr motorovou pilou od Netflixu z minulého roku.

Dále se ve snímku objeví herci jako Anton Kottas, Aleksandra Dragova, Jay Rincon a Luke Busey.

V našich kinech bude snímek premiérovat 10. 8. 2023.