Zřejmě někdy v roce 2024 začne natáčení „posledního“ filmu Quentina Tarantina, který momentálně nese název The Movie Critic. A už dlouho víme, co nám v něm vlastně legendární režisér a scenárista nadělí. Nějakou dobu se předpokládalo, že by mohl být o průkopnické filmové kritičce Pauline Kael, která byla pro Tarantina velkou inspirací. Filmař ale následně odhalil, že snímek by se měl místo toho zaměřit na novináře, který psal filmové recenze pro pornografický časopis.

Samotný příběh by se tak měl z určité části podobat slavnému filmu Taxikář (1976), jenž natočil Martin Scorsese a napsal Paul Schrader. A právě Schrader nedávno o Tarantinově filmu odhalil nové a zajímavé informace. V rozhovoru pro Le Monde scenárista odhalil, že ve filmu mají být sekvence z filmů ze 70. let, nicméně Tarantino určité z nich přetvoří do své vlastní verze. 

Dále uvedl, že ho Tarantino žádal o svolení, zda může znovu natočit konec filmu Bez slitování (1977) od režiséra Johna Flynna, k němuž Schrader napsal původní scénář. Zde se hodí zmínit, že akční thriller Bez slitování patří mezi 12 nejoblíbenějších filmů Tarantina. Do jaké podoby ale hodlá filmař Flynnův a Schraderův snímek přetvořit, je zatím ve hvězdách.

Nějakých dalších šťavnatých informací se ale bezpochyby dočkáme příští rok, kdy natáčení započne. První klapka měla podle všeho padnout už letos na podzim, ale vše zhatily stávky herců a scenáristů, kvůli kterým padl na kolena celý Hollywood.

Stále je také otázkou, kdo všeho se Tarantinově údajně už opravdu posledním filmu objeví. Podle dosud nepotvrzených zvěstí by se ve filmu mohl objevit Paul Walter Hauser (Richard Jewell), který by se ujal hlavní role, stejně tak se šuškalo o zapojení Samuela L. Jacksona a Johna Travolty. Ale ještě si počkáme na nějaké oficiální potvrzení. 

Jak už nějakou dobu také víme, hlavní postava by měla vycházet ze skutečného a nepovšimnutého kritika mainstreamových filmů, který byl nejenom velice vtipný, ale i strašně cynický, sprostý a často se uchyloval k rasovým nadávkám. Jeho texty ale Tarantino považoval za opravdu výjimečné. Natáčení by mělo probíhat v Los Angeles.