Irský herec Paul Mescal se nám ještě letos představí v hlavní roli dlouho očekávaného pokračování Gladiátora, které opět připravuje Ridley Scott. A nyní se zdá, že by si mohl zahrát i jednoho ze členů legendárních Beatles. Alespoň to tak vypadá podle informací ze serveru The Hollywood Reporter, potvrzené to ovšem stále ještě nemáme.

Jak jsme se před několika měsíci dozvěděli, režisér Sam Mendes chystá o Beatles natočit hned čtyři filmy, každý z nich by se měl zaměřit na jiného člena. Tomuto ambicióznímu plánu už dalo své požehnání studio Sony Pictures Entertainment, které filmy uvede. Pokud by se Mescal skutečně k projektu připojil, další otázkou by bylo, koho by si vlastně zahrál. Byl by to docela fajn Ringo Starr, ale umíme si ho představit i v roli Lennona. 

Už nějaký čas víme, že jednotlivé filmy by se měly odehrávat od založení skupiny až do jejího rozpadu v roce 1970. O režii všech čtyř titulů se postará Mendes, který se domnívá, že jedině tímto způsobem lze zachytit příběh kapely v celé jeho šíři.

Podle Toma Rothmana, generálního ředitele Sony Pictures Motion Picture Group, by mohla první klapka padnout někdy v půlce příštího roku. Všechny čtyři filmy by navíc měly vyjít v roce 2027. Je to poměrně riskantní plán, ale životopisným filmům o hudebních legendách se z hlediska tržeb v posledních letech dařilo, tak snad to dobře dopadne. 

Oscarový Sam Mendes je tvůrcem slavných filmů jako Americká krása (1999) a Cesta do zatracení (2002), natočil také jak bondovky Skyfall (2012) a Spectre (2015), tak i válečné drama 1917 (2019).