Znovu se nám potvrdilo, že když nějaký velký a významný server zveřejní řadu fotek k nějakému seriálu či filmu, oficiální trailer bude nedlouho poté následovat. Platí to i v případě seriálu Percy Jackson a Olympané, který má na světě konečně první pořádnou upoutávku. Podívat se na ni můžete výše.

Jak znalci původních předloh Ricka Riordana vědí, seriál se zaměří na titulního Percyho (Walker Scobell), dvanáctiletého chlapce, který se jednoho dozví, že je synem boha Poseidona (Toby Stephens). Následně ho čeká velkolepé dobrodružství, které jistojistě ocení především znalci řecké mytologie. Percy se proto vydává do tábora polokrevných, místa speciálně určeného pro polobohy, ve kterém zdokonalují své schopnosti a síly. 

Jelikož první řada zadaptuje události z knihy Zloděj blesku, můžeme očekávat dějovou linii, ve které se Percy a jeho parťáci Grover (Aryan Simhadri) a Annabeth (Leah Sava Jeffries) vydají hledat ztracený blesk samotného boha Dia (Lance Reddick), jenž Percyho z krádeže obviní. Percy se tak s přáteli vydá na výpravu, aby našel jak blesk, tak i skutečného zloděje.

Oficiální trailer nám každopádně ukáže nejenom hlavní hrdinské trio, ale třeba i sekvenci, v níž Percyho ve škole napadne fúrie Alecto (Megan Mullally), jedna ze služebnic boha podsvětí Háda (Jay Duplass). Dále upoutávka představí i kentaura Cheiróna (Glynn Turman), který Percymu poví o ukradeném blesku. Celkově se zdá, že ze seriálu by mohlo být prima dobrodružství pro celou rodinu, tak mu budeme držet palce, aby u diváků zabodoval. Však se taky může stát, že ho jinak Disney zruší hned po první řadě! 

Z dalších bohů se nám ještě představí Timothy Omundson jako Héfaistos, skladatel Lin-Manuel Miranda jako Hermés, Adam Copeland jako Ares a Jason Mantzoukas jako Dionýsos.

Dále se v seriálu objeví Olivea Morton jako Nancy Bobofit, Charlie Bushnell jako Hermův syn Luke Castellan, Dior Goodjohn jako dcera Area Clarisse La Rue a Virginia Kull a Timm Sharp jako Percyho matka Sally Jackson a otčím Gabe Ugliano.

Showrunnery a hlavními scenáristy se stali Jonathan E. Steinberg (Pod černou vlajkou) a zmíněný autor Rick Riordan.

Seriál bude na Disney+ premiérovat 20. 12. 2023