Konečně jsme se dočkali traileru na nadcházející seriál Paper Girls. Seriálová adaptace populární stejnojmenné komiksové série od Briana Vaughana dorazí na Amazon Prime již 29. července a bude obsahovat osm epizod. 

Seriál sleduje osudy čtyř mladých děvčat, které brigádničí jako rozvážečky novin. Erin, Mac, Tiffany a KJ se ale shodou okolností ocitnou uprostřed války mezi cestovateli časem. V traileru můžeme vidět, jak se děvčata během halloweenu v roce 1988 zčista jasna ocitnou v roce 2019 a musí vyhledat pomoc svých starších já. 

Celkové vyznění seriálu může být však úplně jiné a bude hodně záležet, jak se autoři drželi Vaughanovi předlohy. Z dostupné ukázky se nám zdá, že se o to hodně snaží, a přitom chtějí trailerem neprozradit zas tak moc. Což je za nás jedině dobře.

Paper Girls můžou na první pohled v mnohém evokovat Netflixovský tahák Stranger Things. Nicméně je nutné podotknout, že se nejedná o prachsprostou kopírku, protože komiks měl premiéru již v říjnu roku 2015 a Stranger Things se poprvé objevili až v létě roku 2016. 

Nicméně pro přiblížení atmosféry se opravdu mohou Paper Girls představovat jako fúze Stranger Things s Project Adam trochu střihnutý šíleností Umbrella Academy. Podivností jsme v ukázce mohli vidět opravdu dost. Kromě starších verzí hlavních hrdinek jsme konečně mohli vidět i obrněné cestovatele časem a elektrické světlušky hemžící se ve zraněném břiše Erin. 

Na seriálové Paper Girls se můžeme těšit již na konci měsíce. Koho by zajímala předloha, tak první dva komiksové svazky jsou u nás již dávno dostupné i v českém jazyce a poslední svazek se chystá na konec tohoto roku.