Známý a úspěšný britský seriál Panství Downton (2010), který vytvořil Julian Fellowes (Pozlacený věk), původně skončil po své šesté řadě z roku 2015. Příběh rodiny Crawleyů však dále pokračoval skrze dva celovečerní filmy, přičemž toho druhého s podtitulem Nová éra, který natočil Simon Curtis, jsme se dočkali v roce 2022.

Třetí film už je každopádně na cestě, studia Focus Features a Universal Pictures už také stanovila oficiální datum premiéry, které spadá na 12. 9. 2025, u nás to bude zřejmě o den dřív. Opět se na něj vrhnout výše zmínění filmaři, Julian Fellowes se postará o scénář, přičemž Simon Curtis se zas chopí otěží režie. Ve Velké Británii se už začalo natáčet. 

O samotném příběhu zatím nic nevíme, snad se k nám ale dostanou nějaké šťavnaté informace po padnutí poslední klapky.

Těšit se samozřejmě můžeme na návrat starých známých tváří, jmenovitě se ve filmu ukážou Hugh Bonneville, Dominic West, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Laura Carmichael, Jim Carter, Phyllis Logan, Robert James-Collier, Joanne Froggatt, Allen Leech, Penelope Wilton, Lesley Nicol, Michael Fox, Raquel Cassidy, Brendan Coyle, Kevin Doyle, Harry Hadden-Paton, Sophie McShera a Douglas Reith. 

Původní seriál vyprávěl o bohaté britské rodince Crawleyů a jejich služebnictvu na majestátním panství na začátku 20. století, které nese název Downton. Seriál zaznamenal jak kritický, tak i komerční úspěch, přičemž vyplodil až šest sérií.