Pro hororový žánr nadešla nová éra. Známé dětské pohádky a postavičky se začaly předělávat do hororové podoby, ve kterých o galony krve rozhodně není nouze. Jedna z nejznámějších zvrácených verzí je jednoznačně snímek Medvídek Pú: Krev a med, ve kterém se sympatický a med milující méďa změní na zabijácké monstrum. Snímek si už dávno odbyl premiéru, ovšem samotné reakce rozhodně nepatří k nejlepším, třeba na agregátoru Rotten Tomatoes má snímek od kritiků dokonce jen 3 %.

Ale koho zajímají negativní recenze, když snímek dobře vydělává, že? Přesný rozpočet hororového Medvídka Pú neznáme, ale údajně to bylo zaručeně pod 100 tisíc dolarů. Snímek ale celosvětově utržil až 5,2 milionů, což je zcela jednoznačně úspěch. Asi proto nebude divu, že se v budoucnu dočkáme i pokračování. A jak je z příspěvku níže zřejmé, natáčení už dokonce započalo. 

Podle výše uvedeného příspěvku odhalí Kryštůfek Robin ,,děsivou pravdu“. Zdá se ale, že Púova lidského kamaráda si už tentokrát nezahraje Nikolai Leon, ale někdo jiný. Podle tvůrců by nám měl přímo druhý díl odhalit, proč vlastně k přeobsazení došlo.

Jelikož navíc slavila jednička v box officu tak velký úspěch, do pokračování se údajně vrazilo mnohem víc peněz. Milionová čísla to asi ještě nebudou, ale rozpočet dvojky by už mohl činit asi 400 – 500 tisíc dolarů. Tím pádem to může znamenat, že Pú rozpoutá v pokračování ještě větší masakr. Sám režisér Rhys Waterfield před nějakou dobou dokonce lákal na to, že Pú dostane ve dvojce motorovou pilu. A stromy s ní asi kácet nebude. 

Medvídek Pú: Krev a med pochází z britské produkce, přesněji na jeho výrobu dohlížela společnost Altitude Film Distribution. Možná právě proto se může snímek natáčet i přes momentální stávku herců a scenáristů, která momentálně trápí Hollywood. Tak se necháme překvapit, co pro nás tvůrci vymyslí tentokrát.

Připomeneme ještě, že zvrácenou filmovou verzi dostanou v budoucnu ještě pohádky jako Bambi, Petr Pan, Šípková Růženka a Popelka. Ano, možná je to na hlavu, ale pokud chcete nějakou racionalizaci, můžete si říkat, že je to aspoň stále originálnější než Disneyho hrané remaky.