Scenárista a režisér Mike Flanagan, mistr hororového žánru, jemuž například vděčíme za povedenou sérii The Haunting (2018), už nějaký ten čas připravuje seriálovou adaptaci povídky Pád domu Usherů (případně Zánik domu Usherů), kterou sepsal legendární Edgar Allan Poe. Netflix, jenž adaptaci uvede, navíc nedávno odhalil nejenom datum premiéry, ale i zbrusu nové fotky, které si můžete prohlédnout níže.

Na streamovací platformě se seriál, který by měl mít osm dílů, objeví 12. 10. 2023. V následujících týdnech bychom se tudíž mohli dočkat i prvního oficiálního traileru. Z fotek je zřejmé, že Flanagan nám příběh povídky od slavného romantického básníka a prozaika představí pozměněný a v moderním kabátku. Otázkou nyní je, zda to bude dobrý nápad, nicméně Flanagan už v minulosti několikrát dokázal, že má talent, tudíž jsme opatrně optimističtí. 

Jeho verze bude vyprávět příběh Rodericka (Bruce Greenwood) a Madeline Usherových (Mary McDonnell), dvou sourozenců, kteří smetli každého, kdo stál v jejich cestě za farmaceutickým vrcholem s jejich rodinnou firmou Fortunato Pharmaceuticals. Jakmile ale začne docházet k řadě nevysvětlitelných úmrtí mezi dědici rodiny Usherů, za kterými stojí tajemný žena z dětství obou sourozenců, začnou vyplouvat na povrch stará tajemství. A žádný kostlivec nezůstane ve skříni.

Ano, postavy Rodericka a Madeline sice zůstávají, ale jinak se zdá, že seriál původní příběh zcela překopal. V sérii se objeví i herečka Carla Gugino (Spy Kids: Špioni v akci), podle níž bude seriál naprosto šílenou podívanou s hodně černým humorem. Jsme proto zvědaví, v jakém duchu se ponese i nadcházející trailer. A zda bude natolik pozměněná verze fungovat. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou je nepřekvapivě Flanagan, který se zároveň staral i o režii jednotlivých epizod. Připojil se k němu i jeho dvorní kameraman Michael Fimognari (Půlnoční mše, Půlnoční klub).

Dále se v seriálu objeví herci jako Mark Hamill, Willa Fitzgerald, Carl Lumbly, Kate Siegel, Zach Gilford, Annabeth Gish, Samantha Sloyan, Henry Thomas, Rahul Kohli, Michael Trucco, Robert Longstreet, Paola Nuñez a Lulu Wilson.