Přesně za měsíc nám Netflix nadělí Pád domu Usherů, seriálovou adaptaci slavného díla od Edgara Allana Poea, kterou si vzal pod palec schopný hororový tvůrce Mike Flanagan. A konečně zde máme také první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Ten vypadá poměrně dost dobře, ovšem mnoho znalců tvorby slavného romantického básníka a esejisty může odradit očividný odchyl od časového zasazení a děje původní povídky. Ale uvidíme, jak si s tím Flanagan vlastně poradil. Jeho verze bude vyprávět příběh Rodericka (Bruce Greenwood) a Madeline Usherových (Mary McDonnell), dvou sourozenců, kteří smetli každého, kdo stál v jejich cestě za farmaceutickým vrcholem s jejich rodinnou firmou Fortunato Pharmaceuticals. 

V této verzi jsou Usherovi moderní zločinecká rodina, která dokáže uniknout různým právním následkům.

Jakmile ale začne docházet k řadě nevysvětlitelných úmrtí mezi dědici rodiny, za kterými stojí tajemný žena z dětství obou sourozenců, začnou vyplouvat na povrch stará tajemství. Ani vyšetřovatel Arthur Pym (Mark Hamill), postava, kterou seriál převzal z Poeova románu Příběhy Arthura Gordona Pyma, nedokáže rodinu ochránit před nadpřirozeným hněvem entity, jež je chce dostat do hrobu.

V sérii se objeví i herečka Carla Gugino (Spy Kids: Špioni v akci), podle níž bude seriál naprosto šílenou podívanou s hodně černým humorem. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou je nepřekvapivě Flanagan, který se zároveň staral i o režii jednotlivých epizod. Připojil se k němu i jeho dvorní kameraman Michael Fimognari (Půlnoční mše, Půlnoční klub).

Dále se v seriálu objeví herci jako Willa Fitzgerald, Carl Lumbly, Kate Siegel, Zach Gilford, Annabeth Gish, Samantha Sloyan, Henry Thomas, Rahul Kohli, Michael Trucco, Robert Longstreet, Paola Nuñez a Lulu Wilson.

Oficiální premiéra je stanovená na 12. 10. 2023.