V půlce příštího měsíce dorazí na Netflix nový dobrodružný sci-fi snímek jménem Uglies (Oškliví), který bude adaptací stejnojmenné knihy z roku 2005 od Scotta Westerfelda. Streamovací služba se již pochlubila oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do futuristického světa, ve kterém není přijatelné být ošklivý. Pokud se chcete přidat ke zbytku společnosti, musíte po 16. narozeninách podstoupit kosmetickou operaci, po které se stanete „dokonale krásnou bytostí“. Rázem se vám tak otevřou dveře do ráje špičkových technologií a nikdy nekončící zábavy. Operaci brzy podstoupí i hlavní hrdinka Tally (Joey King), která se už nemůže dočkat. Jak je ale z traileru zřejmé, za oním pohodlným životem se skrývá jakési temné tajemství. Když pak hrdinčina kamarádka uteče pryč, úřady dají Tally na výběr. Buď ji najde a vydá režimu, nebo nikdy nebude krásná. Následná volba navždy změní její svět.

Žádné veledílo to asi nebude, ale na nenáročné víkendové pokoukání by to mohlo být ideální. 

O režii se postaral americký filmař McG, který pro Netflix natočil hned několik svých posledních filmů, například Chůva na zabití (2017) a Kraj světa (2019). Natočil také známé filmy jako Charlieho andílci (2000), Návrat na vrchol (2006) a Terminator Salvation (2009). O scénář se postarali Krista Vernoff (Chirurgové) a Whit Anderson (Ozark).

Dále hrají Laverne Cox, Chase Stokes, Brianne Tju, Jan Luis Castellanos, Keith Powers, Jay DeVon Johnson, Zamani Wilder, Michelle Pokopac a další.

Na Netflixu od 13. 9. 2024.