Jeden z nejlepších filmů roku 2020 byl bezpochyby Chlast, dánské drama režiséra Thomase Vinterberga s Madsem Mikkelsenem v hlavní roli, které i získalo Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film. Ale však to s těmi úspěšnými neamerickými tituly, které to dotáhnou na celosvětovou slávu, znáte. Pokud se některému z nich takto zadaří, je zde velká šance, že vznikne americký remake.

A přesně to také čeká Chlast. O výrobě americké verze filmu se už nějaký čas mluví, server Deadline však nedávno odhalil, kdo se chopí otěží režie. Americký Chlast by měl natočit Chris Rock (Fargo), který se proslavil především jako herec a stand-up komik. S prací režiséra už však jisté zkušenosti má, za sebou má zatím tři celoverčerní filmy, nepřekvapivě samé komedie. 

Dočkat bychom se zřejmě měli stejného příběhu, který nabídl dánský originál. Hlavními hrdiny by se tak opět měla stát partička čtyř středoškolských učitelů, kteří se rozhodnout trochu zaexperimentovat. Uchýlí se ke stabilnímu udržování půl promile alkoholu v krvi, díky čemuž začnou v práci podávat lepší výkon. Postupem času to ale se svým výzkumem krapet přeženou.

Na výrobu amerického remaku bude mimo jiné dohlížet i studio Appian Way Productions, které založil Leonardo DiCaprio. Je tedy možné, že si ve filmu i sám zahraje? To ještě uvidíme, žádné herce zatím na palubě nemáme.

Momentálně by se mělo pracovat na scénáři, který vychází z prvního nástřelu od Stuarta Blumberga, scenáristy slavných romantických komedií jako Rabín, kněz a krásná blondýna (2000) a Sexbomba od vedle (2004).

Chris Rock zas natočil komediální tituly jako Hlava státu (2003), Moje žena a jiné katastrofy (2007) a Pět nejlepších (2014).

Padl remake Chlastu do dobrých rukou? Inu, to necháme na vaše posouzení, je ale nutné zmínit, že i přestože dánský originál obsahuje vtipné scény, o komedii se vyloženě nejedná. Holt uvidíme, co z toho Rock vytvoří.