Na začátku příštího měsíce nám Netflix nadělí zbrusu nový animovaný film jménem Orion a tma, který nám už představil na své loňské akci Geeked Week 2023. Snímek by mohl stát za pozornost už jen kvůli tomu, že scénář zpracoval oscarový Charlie Kaufman (Věčný svit neposkvrněné mysli), pro něhož to bude vůbec první animovaný projekt. Netflix každopádně vydal nový oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh se bude točit kolem chlapce jménem Orion (Jacob Tremblay), který má strach z nejrůznějších věcí, především se ale bojí tmy. A právě její ztělesnění (Paul Walter Hauser) se ho rozhodne jednoho dne navštívit. Aby mu Tma potvrdila, že se temnoty nemusí vůbec bát, vezme ho na velkolepou noční cestu. Kdo ví, možná právě díky této pouti hodí Orion strach za hlavu a začne si konečně užívat krásy života. 

O režii se postaral Sean Charmatz, pro kterého bude snímek debutem. Snímek bude vycházet ze stejnojmenné knížky z roku 2014, kterou napsala Emma Yarlett. Ta se podílela i na scénáři, na němž s Kaufmanem ještě pracoval Lloyd Taylor.

Dále hrají Carla Gugino, Natasia Demetriou, Werner Herzog, Golda Rosheuvel, Aparna Nancherla, Matt Dellapina a Mia Akemi Brown.

Snímek bude na Netflixu premiérovat 2. 2. 2024.