Letošní akce Destination D23 byla na vzrušující novinky od Disneyho opravdu velice bídná. A jelikož z prezentace nevznikl žádný živý přenos, tak jsme si ani nemohli vychutnat něco z toho mála, co společnost na události představila. Jednou z věcí, která se však na prezentaci údajně objevila, byl krátkometrážní snímek jménem Once Upon a Studio, jenž představil soubor milovaných postaviček z různých animovaných disneyovek.

A Disney nyní konečně představil oficiální trailer i širší veřejnosti, podívat se na něj můžete výše. Z traileru je zřejmé, že se bude nakonec jednat o mix hraného a animovaného stylu, ve kterém budou různé slavné postavičky… inu, vlastně ani nevíme, co všechno tam budou dělat. Snímek podle všeho vznikl jakožto taková dojemná pocta odkazu, který za sebou Disney zanechal. 

V traileru se tak například objeví sám Micky Mouse, Petr Pan a Medvídek Pú, ovšem ochuzeni nebudeme ani o něco novější hrdiny z 3D éry. Evidentně se můžeme těšit i na Moanu (případně Vaianu) a postavy ze slavných animáků Ledové království (2013) a Encanto (2021).

Chybět nebudou samozřejmě ani záporáci, v upoutávce se například objeví Cruella ze 101 dalmatinů (1961), Hádes z Herkula (1997), Uršula z Malé mořské víly (1989) a kapitán Hook z Petra Pana (1953). Celkově se zdá, že se bude jednat hlavně o milé pokoukání s pořádnou dávkou nostalgie, jež bude zároveň oslavovat Disneyho 100. výročí.

Once Upon a Studio by na zmíněné akci představen producentem Clarkem Spencerem, který vede Walt Disney Animation Studios. Snímek můžeme také vnímat jako takový předkrm před hlavním animovaným chodem, kterým bude snímek Přání, hezky vyhlížející celovečerní novinka, která se bude především chlubit směsí 2D a 3D animace.

Devítiminutový Once Upon a Studio bude na síti ABC premiérovat 15. 10. 2023, na konci listopadu, přesněji 30. 11. 2023, bude v kinech uveden spolu s Přáním.