Kdo má rád filmy o pomstě, rozhodně by si neměl nechat ujít slavnou trilogii na sebe nenavazujících filmů od jihokorejského filmaře Parka Chan-wooka, jejichž ústředním motivem je právě krutá odplata.

Zřejmě nejznámějším z těchto filmů je Old Boy (2003), v němž se v hlavní roli objevil Choi Min-Sik. Snímek také volně vycházel ze stejnojmenné mangy, kterou vytvořili Garon Tsuchiya a Nobuaki Minegishi. Sláva filmu následně zapříčinila i to, že v roce 2013 vznikl americký remake.

A když už je o remaku řeč, další takový je právě ve výrobě. Tentokrát se však bude jednat o seriálovou předělávku, na kterou navíc bude opět dohlížet výše zmíněný Park Chan-wook. Tentokrát však jako jeden z producentů, zatím není známo, zda se chopí také otěží režie. Tvůrce na projektu pracuje spolu s Lionsgate Television, natočený tak bude v angličtině. Režisér se už nechal slyšet, že se na spolupráci se zmíněným studiem těší. 

Příběh původního jihokorejského filmu se zaměřuje na muže jménem Dae-su Oh, jehož jednoho dne někdo unese a uvrhne do zvláštního domácího vězení, ve kterém je držen celých patnáct let. Jednoho dne se ale zcela nečekaně dostane na svobodu. A umane si, že se pomstí svému tajemnému vězniteli, který ho připravil o značnou část života.

Chystaný seriálový remake se bude zřejmě držet stejné dějové linie, podle představitelů Lionsgate Television, se ale máme v sérii dočkat ,,ikonických bojových scén“, což zřejmě znamená, že opět uvidíme známou „chodbovou“ rvačku. Zatím ale není známo, kdo všechno se v chystaném remaku vlastně objeví. 

Zbylé dva filmy ze zmíněné trilogie tvoří ještě Má je pomsta (2002) a Nebohá paní Pomsta (2005).

Park Chan-wook má už navíc se seriálovou tvorbou zkušenosti, před několika dny premiérovala na HBO Max jeho americká série jménem Sympatizant, ve které si hned několik rolí zahrál Robert Downey Jr.