Známe to všichni, spolu s vyššími teplotami roste společenská nechuť k jistým aktivitám, například zvedání se z gauče, či naopak sezení doma (pro případné aktivnější jedince mezi čtenáři).

Například některá média se snaží o sto šest zaplnit naše prázdné životy zajímavými reportážemi o tom, zda můžeme na kapotě auta usmažit vejce, či v samotném autě člověka. Malý spoiler – ano a ano, chuť obojího ale zřejmě nikdo nezkoušel. Doufáme.

Pojďme se ale přesunout spíše blíž k nám, se vší láskou – nerdům.

Mnoho fanoušků TTRPG scény zná světově nejúspěšnější Dungeons and Dragons skupinu, americkou Critical Role (CR). Parta sympatických nerdů velmi rychle s pomocí herního média Geek and Sundry dobyla Twitch a nemohu se ubránit ani frázi o dobytí srdcí milovníků dračáku.

Právě několik dní zpátky, na začátku června, oficiálně ukončili svou druhou kampaň The Mighty Nein. A nechali tak všechny své sledující v nekonečných otázkách.

ALE NE! PROČ? PROČ SKONČILI UŽ NA 16. LEVELU? PROČ NÁS OPUSTILI TAK BRZY, PROČ NÁS OPUSTILI BĚHEM ZAČÍNAJÍCÍ OKURKOVÉ SEZÓNY? NA CO SE TEĎ MÁME DÍVAT? TO MÁME SLEDOVAT LIKE HOUSE? PROČ JSI TAK KRUTÝ, DOBROTIVÝ BOŽE, PROČ?!

Nebojte, pokud vám samotným zní v hlavě tyto hlasy, máme na ně odpověď!

  1. Skočte si k psychologovi nebo terapeutovi, je naprosto v pořádku se pravidelně chodit vypovídat a je to v konečném důsledku velmi obohacující.
  2. Critical Role přichází s prázdninovou kampaní.

Ano, s kampaní Exandria Unlimited!

První díl můžete očekávat už 24. června/júna na oficiálním Critical Role Twitch a Youtube. Všech 8 epizod je předtočeno a zeditováno, spoilerů na děj jiných příběhů se bát určitě nemusíte, stejně jako se nemusíte bát, že by vám naopak nějaké souvislosti nedocházely, pokud jste neviděli žádný CR obsah.

Dungeon master, zkráceně DM, přivádí pětici hráčů zpět do světa Exandria, za kterým stojí Matt Mercer a postavil do něj zatím všechny (obě) kampaně CR. Příběh se odehrává více než třicet let po ukončení první kampaně a začíná ve městě Emon, na kontinentu Tal’dorei.

A aby šlo o skutečně vzrušující letní osvěžení, můžeme se těšit hned na několik nových tváří.

V roli DM se objeví Aabria Iyengar, která se angažuje v mnoha RPG projektech, ale fandové CR ji mohou znát z Elder Scrolls Online one-shotu nebo druhé série Narrative Telephone, kde předvedla své vynikající vypravěčské umění.

Dalšími novými tvářemi budou Aimee Carrero, herečka s exotickými jihoamerickými kořeny (kterou můžete znát ze seriálu Young & Hungry, pokud jste to z nějakého důvodu viděli) a Robbie Daymond, herec s hypnotizujícím pohledem (a který vypadá jako mladší George Clooney, potvrďte mi to do komentářů, díky). Robbie aktuálně pracuje na mnoha projektech, například je hlasem Petera Parkera v animovaném Spider-Manovi. Hráči jej mohou znát ze Cyberpunku, ESO či Death Stranding.

Zajímavé také je, že pro oba bude toto hraní první zkušeností přímo s D&D.

A nebudeme ochuzeni ani o známé tváře, do letního dobrodružství se přidá také Liam O’Brien a Ashley Johnson, které jste viděli v obou CR kampaních.

A jako třešnička na dortu se zdá být, že posledním hráčem bude právě Matthew Mercer. Těžko na světě najdete lepšího vypravěče (ne vážně, zkuste to a řekněte nám o něm, přece není možný, že na světě není nikdo jinej!), který se po několika menších one-shotech opět vžije do pouze jediné postavy, se kterou zahraje sérii dobrodružství. Matt se vyjádřil, že si připravil postavu odlišnou od běžných archetypů, které jsme zatím u něj mohli vidět a bude lehce šmrcnutý chaosem. A ten my máme rádi.

NECHŤ ZAVLÁDNE CHAOS!