Po zveřejnění oficiálních plakátů a data premiéry to už byla v podstatě jen otázka času. Konečně zde máme zcela první trailer na pokračování legendárního animáku Slepičí úlet od studia Aardman Animation, které tentokrát ponese název Slepičí úlet: Zrození nuget. Na upoutávku se můžete podívat výše.

Opět se tak vrací staré známé slepičky a kohouti z předchozího dílu, jmenovitě odvážná Ginger (Thandie Newton), její kohoutí partner Rocky (Zachary Levi), brýlatá inťoška Mac (Lynn Ferguson), drsňačka Bunty (Imelda Staunton), věčně pletoucí a po dovolené neustále hovořící Babs (Jane Horrocks) a staré kohoutisko Kaprál (David Bradley).

A samozřejmě nebudou chybět ani krysí parťáci Nick (Romesh Ranganathan) a Fetcher (Daniel Mays), kteří už patrně konečně dořešili, zda bylo první vejce, nebo slepice. 

V minulém díle se slepice snažily uniknout z farmy Tweedyových, aby nalezly nový a svobodný domov. Tentokrát se však ve stylu Mission: Impossbile pokusí proniknout na extrémně zabezpečené lidské místo s vyspělou technologií, které evidentně vede… paní Tweedyová (Miranda Richardson)! Hlavní záporačka z prvního dílu, které naše hrdinské slepičky uštědřily potupnou porážku. Jak se ale zdá, opět se vyškrabala na vrchol. A se slepicemi rozhodně nebude mít žádné dobré úmysly.

Podle předešlých informací by se ve filmu měl objevit i jakýsi Dr. Fry (Nick Mohammed), který by se měl stát pro slepice také velkou hrozbou, ale trailer nám ho zatím neukázal.

Dočkat bychom se ale měli i zcela nových hrdinek, přesněji půjde například o malou slepičku Molly (Bella Ramsey), která by měla být dcerou Ginger a Rockyho. Taktéž je zde slepička Frizzle (Josie Sedgwick-Davies), kterou Dr. Fry věznil ve své laboratoři. 

O režii druhého filmu se postaral Sam Fell, který je například jedním z tvůrců animáku Spláchnutej (2006). O scénář se postarali Rachel Tunnard (Adult Life Skills) a Karey Kirkpatrick, který napsal i první díl.

Snímek bude na Netflixu premiérovat 15. 12. 2023.