Před několika měsíci přišel Disney s poněkud překvapivým oznámením. Animák Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016), v originálním názvu Moana, totiž dostane pokračování, které vyjde už letos. A nyní zde máme první oficiální upoutávku, na kterou se můžete podívat výše.

Podle krátkého popisu filmu se Vaiana, které opět propůjčila hlas Auli'i Cravalho, bude muset vypravit na daleká moře Oceánie poté, co uslyší nečekané volání od svých předků. Vyplouvá proto do nebezpečných a dávno ztracených vod, kde na ni čeká dobrodružství, které se nepodobá ničemu, čemu kdy čelila.

Chybět samozřejmě nebude ani starý dobrý polobůh Maui, jenž se opět vrací s hlasem Dwaynea Johnsona. Vrací se i připitomnělý kohout Hei Hei (Alan Tudyk), který je na tom evidentně se svou mentalitou pořádně stejně.

Někdy v následujících měsících by nám měl Disney nadělit ještě plnohodnotnou upoutávku, která nám toho snad o ději prozradí víc. Bude se také jednat o první Disneyho animák, který vznikl v jeho studiu ve Vancouveru. 

Ještě připomeneme, že druhý film měl být původně seriálem, nicméně Bob Iger, generální ředitel Disneyho, byl natolik uchvácen samotnými ukázkami, že se ho rozhodl nechat předělat na celovečerní film a poslat ho do kin.

O scénář a režii druhého dílu se tentokrát postaral David G. Derrick Jr., který v minulosti pracoval na tvorbě příběhů k animákům jako Jak vycvičit draka (2010), Raya a drak (2021) a Divnosvět (2022), byl i součástí týmu, který pracoval na první Vaianě. Snímek tak bude jeho celovečerním režijním debutem.

Také stojí za připomenutí, že první díl se dočká hraného remaku, který se začne natáčet letos na podzim.

Odvážná Vaiana 2 do našich kin dorazí 27. 11. 2024.