Na konci příštího měsíce budete moci jít s dětmi (nebo klidně i sami) do kina na pokračování Odvážné Vaiany (Moana 2), které se nedávno pochlubilo další novou upoutávkou. Pustit si ji můžete výše.

Co si budeme povídat, ze všech trailerů to vypadá, že pokračování bude vyloženou pastvou pro oči, teď už jen musíme doufat, že druhý díl se bude moci hrdě postavit vedle zdařilé ,,jedničky".

Hlavní hrdinkou se opět stává titulní mořeplavkyně Vaiana (Auli'i Cravalho), která se bude muset s několika dalšími mořeplavci vypravit na daleká moře Oceánie poté, co uslyší nečekané volání od svých předků. Vyplouvá proto do nebezpečných a dávno ztracených vod, kde na ni čeká dobrodružství, které se nepodobá ničemu, čemu kdy čelila. Aby dosáhla svého cíle, tak bude muset opět spoji síly i se starým dobrým polobohem Mauim (Dwayne Johnson).

Nejnovější upoutávka odhaluje nejenom vtipné interakce s Mauim a dalšími postavami, ale také představuje nebezpečí, kterým budou muset hrdinové čelit. Kromě různých mořských monster zde máme jak mocichtivého boha, jenž proklel ostrov, k němuž hrdinové míří, tak i tajemnou Matangi (Awhimai Fraser), jejíž přesnou úlohu v ději zatím neznáme, ale podle všeho půjde o zápornou postavu. 

O scénář a režii druhého dílu se tentokrát postaral David G. Derrick Jr., který v minulosti pracoval na tvorbě příběhů k animákům jako Jak vycvičit draka (2010), Raya a drak (2021) a Divnosvět (2022), byl i součástí týmu, který pracoval na první Vaianě. Snímek tak bude jeho celovečerním režijním debutem.

Dále se k animáku upsali herci jako Alan Tudyk, Rachel House, Temuera Morrison, Nicole Scherzinger, Rose Matafeo, Khaleesi Lambert-Tsuda, Hualalai Chung, David Fane a Gerald Ramsey.

V kinech od 27. 11. 2024.