Animační studio Pixar proslulo propracovanými snímky, které se nebojí dospělých témat. Většina jejich nejslavnějších filmů se zabývá dospíváním a plněním si snů. To platí stejně tak pro Příběh hraček, jako pro nejnovější film z italského venkova, Luca. Ani nadcházející snímek Turning Red se těchto složitých témat nebojí.

Film vypráví příběh třináctileté dívky Mei Lee, jež se mění v obrovskou červenou pandu, kdykoliv se rozruší. Trailer se soustředí právě na tuto proměnu a následný úprk přes střechy města. Vše je zahaleno v kabátku groteskního rodinného humoru a východní estetiky.

Film režíruje Domee Shi. Čínská rodačka má za sebou dlouhou kariéru v Pixaru. Podílela se na storyboardech pro filmy Úžasňákovi 2, V hlavě a Příběh hraček 4. Režii si poprvé vyzkoušela v krátkometrážním snímku Bao z roku 2018. Byl to vskutku úspěšný režijní debut, protože získal Oscara za nejlepší krátký animovaný film. Producentkou je Lindsey Collins (Hledá se Dory). Hlavní hrdince propůjčí hlas mladá Rosalie Chiang a její matce poté Sandra Oh (Na mušce, Chirurgové). Soundtrack připravý Ludwig Göransson (Black Panther, Tenet).

Předpokládaný datum premiéry v českých kinech je 10. března 2022.