Hraný remake slavného animovaného filmu Lilo a Stitch pokračuje v budování svého obsazení. Ovšem nad čerstvou novinkou možná mnozí fanoušci pozvednou obočí. Několik nedávných castingových rozhodnutí totiž na sociálních sítích vyvolalo menší bouři. Přesněji je řeč o dvou případech.

Pokud jste viděli původní animák, tak víte, že ve snímku hrál jednu z primárních rolí tvrďácký CIA agent Cobra Bubbles, kterému propůjčil hlas Ving Rhames. A i přestože byl nějakou dobu osinou v zadku malé Lilo a její sestře Nani, nejednalo se vyloženě o záporáka, byl to zkrátka svou práci vykonávající agent, který měl srdce na správném místě. A jelikož hraný remake má odvyprávět ten samý příběh, tak se samozřejmě předpokládalo, že Bubblese se dočkáme i v něm. Vše ale nakonec bude trochu jinak.

V hraném filmu totiž Bubblese nakonec neuvidíme, místo něho se dočkáme jakéhosi ženského ekvivalentu jménem paní Kekoa, kterou si zahraje Jolene Purdy, hvězda ze seriálů jako Orange Is the New Black (2013) a WandaVision (2021). Patrně by se mělo jednat opět o sociální pracovnici chodící na návštěvy do rodin, která je ve skutečnosti agentkou CIA. Ne všem fanouškům se ale toto rozhodnutí zamlouvá, mnozí považují Bubblese za cool postavu, pro kterou se v remaku zkrátka muselo najít místo. 

Obsazení ale budí na sociálních sítích rozepře i na jiné frontě. Jak už několik dní víme, starší sestru Lilo jménem Nani ztvární herečka Sydney Elizebeth Agudong.

Onen výběr však některé uživatele na Twitteru pohoršil, protože podle mnohých z nich by Nani neměla hrát „bílá“ herečka, v rámci čehož považují volbu za jasný důkaz kolorismu. Kdo ví, kolik z těchto kritiků ale vůbec vědělo, že dvaadvacetiletá Sydney Elizebeth Agudong pochází (stejně jako Lilo a Nani) přímo z Havaje, čímž do role zkrátka skvěle padne. Na dva z pobouřených příspěvků se můžete podívat níže. 

Malou Lilo si každopádně zahraje další Havajanka, tou se stane dívka jménem Maia Kealoha, pro kterou bude snímek hereckým debutem. Hlas CGI Stitchovi se vší pravděpodobností propůjčí hlas Zach Galifianakis, který se proslavil především díky komediální trilogii The Hangover.

Dále máme na palubě také herce, který si zahraje surfaře Davida Kawenu, do něhož se Nani zakouká. Ztvární ho Kahiau Machado, pro kterého bude hraný remake také hereckým debutem. Níže se můžete podívat na jeho fotku.

Co se hlavního příběhu týče, žádných velkým změn (pokud nepočítáme absenci výše zmíněného Bubblese) se pravděpodobně nedočkáme. Opět nás tak čeká příběh o malé Lilo, která se jednoho střetne s malým modrým mimozemšťanem jménem Stitch, po němž pase vesmírné společenství. 

Režii remaku si vezme na starost Dean Fleicher-Camp, který nám minulý rok představil úspěšní komediální drama Marcel the Shell with Shoes On.

O scénář se zas postaral Chris Kekaniokelani Bright, pro něhož bude snímek psaveckým debutem. Film by měl eventuálně premiérovat na Disney+, zatím je však otázkou, kdy přesně k tomu vlastně dojde.