V návaznosti na tragickou událost, při níž došlo k masové střelbě na základní škole v texaském Uvalde a při níž zemřelo 19 dětí, přidala služba Disney+ na stránku s podrobnostmi seriálu Obi-Wan Kenobi ve Spojených státech varovnou zprávu. Varování uvádí, že ,,v tomto fiktivním seriálu jsou určité scény, které mohou některé diváky rozrušit".

Podle serveru Variety byla dříve přidána jiná varovná zpráva, která však byla o něco později zkrácena. Ta měla znít takto: 

,,Přestože tento fiktivní seriál navazuje na příběh z filmů Star Wars natočených před mnoha lety, některé scény mohou být pro diváky ve světle nedávných tragických událostí zneklidňující. Upozornění: Obsahuje násilí s účastí dětí."

Úvodní scéna seriálu Obi-Wan Kenobi se odehrává během událostí Rozkazu 66, které byly původně uvedeny ve filmu Star Wars: Pomsta Sithů z roku 2005, kdy Palpatine vydá rozkaz své klonové armádě, aby zaútočila na všechny Jedie. V úvodní scéně vidíme jednotku klonových vojáků, kteří vniknou do chrámu Jediů a střílejí na mladé padawany, kteří se musí dát na útěk.

Přečtěte si také: 7 zbytečných pokračování Disney filmů

Příběh samotný začíná deset let po dramatických událostech filmu Star Wars: Pomsta Sithů, kde Obi-Wan Kenobi čelil své největší porážce, pádu a zkažení svého nejlepšího přítele a učedníka Anakina Skywalkera, který se obrátil na temnou stranu jako zlý sithský lord Darth Vader.

V seriálu se do rolí mimo Ewana McGregora vrací Hayden Christensen v roli Dartha Vadera. K nim se v obsazení připojují Moses Ingram, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O'Shea Jackson Jr, Sung Kang, Simone Kessell a Benny Safdie.