První díl Jokera z roku 2019 byl vyloženě masivním úspěchem hned z několika důvodů. V první řadě je to snímek s miliardovými tržbami, v druhé se na něj nabalovaly samé pochvalné reakce jak od kritiků, tak i od fanoušků, a ve třetí řadě slavil úspěch i na Oscarech. Dohromady byl Joker nominován na 11 zlatých plešounů Akademie, přičemž nakonec také dvě nominace proměnil.

První v kategorii Nejlepší herec v hlavní roli, v níž cenu získal právem Joaquin Phoenix, a druhou v kategorii Nejlepší hudba, kde si sošku odnesla islandská skladatelka Hildur Guðnadóttir. Její skvostně ponurý a melancholický soundtrack jednoznačně patřil mezi nejsilnější stránky filmu, přičemž zároveň dobře doplňoval celkovou temnou atmosféru. A podle serveru Variety se můžeme těšit na to, že její složenou hudbu uslyšíme i v chystaném pokračování, které ponese název Joker: Folie à Deux.

Jelikož má být dvojka částečně i jakýmsi muzikálem, ve kterém se dočkáme hudebních čísel nejenom s Arthurem (Phoenix), ale i s novou filmovou verzí Harley Quinn (Lady Gaga), nabízí se otázka, jak si s tím skladatelka pohraje tentokrát. A i přestože natáčení, které začalo před měsícem, stále ještě není u konce, Guðnadóttir se už údajně pustila do práce. Tak se necháme překvapit, co pro nás vymyslí tentokrát.

Islandská skladatelka je taktéž zodpovědná za hudbu k filmům jako Sicario 2: Soldado, Tár a Women Talking, za který byla letos nominována na Zlatý glób. Taktéž například složila soundtrack k úspěšnému seriálu Černobyl z roku 2019. 

Příběh druhého dílu Jokera by se údajně měl z velké části zaměřit na věznici/blázinec Arkham Asylum, stejně tak by měl unikátní formou zkoumat vztah mezi Jokerem a Harley.

Ve dvojce by se měla taktéž objevit herečka Zazie Beetz, která opět ztvární Arthurovu sousedku Sophie Dumond. Dále se v pokračování dočkáme Catherine Keener a Jacoba Loflanda, který si má zahrát arkhamského vězně, jenž bude mít s Arthurem řadu interakcí. Významnou roli si ve filmu také zahraje Brendan Gleeson, ale o ní zatím stále nic moc nevíme.

Joker: Folie À Deux navíc zůstal v dobrých rukou, protože o režii se opět stará Todd Phillips, který spolu se Scottem Silverem zpracoval také scénář.

Oficiální premiéra je stanovená na 3. 10. 2024.