Tento měsíc Marvel mnohé fanoušky šokoval, když oznámil, že chystaný seriál Daredevil: Born Again čeká kompletní přepracovaní, v rámci čehož byla hozena do koše drtivá většina natočeného materiálu. Z projektu pak byli odepsáni i Chris Ord a Matt Corman, showrunneři a scenáristé, kteří se o nové dobrodružství Matta Murdocha (Charlie Cox) měli postarat.

A nyní se zdá, že Marvel za ně už našel náhradu. Server The Hollywood Reporter uvedl, že novým showrunnerem se stane scenárista Dario Scardapane, který se věnuje především seriálové tvorbě. Psal tak pro série jako The Bridge (2013), Jack Ryan (2018) a The Punisher (2017), pro nějž sepsal dvě epizody z druhé řady. Nebude to navíc poprvé, co nějaký seriál povede, úlohu showrunnera už zastával u série Záchranka San Francisco (2009). 

A pozor, předělávaný Daredevil už také nabral na palubu dva nové režiséry. Řeč je o dvojici Justin Benson a Aaron Moorhead, která nám například nadělila působivé mysteriózní thrillery Donekonečna (2017) a Synchronic (2019). Hlavně ale natočili i pár epizod z Moon Knighta a druhé řady Lokiho, která momentálně běží na Disney+, tudíž s komiksovým světem už také mají jisté zkušenosti. Uvidíme tedy, co nám pánové hodlají nadělit.

Původní verze seriálu podle všeho postrádala akční sekvence, přičemž Matt Murdoch se v prvních třech epizodách vůbec neukázal ve svém ikonickém kostýmu. Stejně tak se zdá, že natočené epizody působí až moc samostatně a nejsou příliš dobře propojené.

Opět se hodí připomenout, že i když Marvel se seriálem de facto začíná znovu, je možné, že některé scény by mohly být zachovány. Společnost se rozhodla celou sérii překopat poté, co její představitelé zhlédli natočený materiál, v rámci čehož se shodli na tom, že to pravděpodobně u diváků nebude fungovat.

Nová verze by se tak měla více podobat slavnému netflixovému seriálu z roku 2015. Doufejme tedy, že nově zvolení tvůrci posunou celý projekt tím správným směrem.