Možná jste na to úplně zapomněli, ale skutečně se ještě letos dočkáme jednoho MCU filmu. Tím se stane podívaná jménem The Marvels, která bude v podstatě pokračováním jak snímku Captain Marvel (2019), tak i seriálu Ms. Marvel z minulého roku. Nedávno jsme se tak dočkali dalšího oficiálního traileru, na který se můžete podívat výše.

A musíme říct, že ať už výsledný snímek dopadne jakkoliv, tak člověk, který dostal na starost nejnovější upoutávku sestřihat, odvedl vcelku dobrou práci. Samozřejmě je zde ale ten problém, že se jedná o další marvelovku, jejichž zlatá éra už je dávno pryč. Ve filmu se každopádně můžeme těšit na přítomnost Carol Danvers (Brie Larson), její mega obrovitánské fanynky Kamaly Khan (Iman Vellani), přičemž celé hrdinské trio bude uzavírat Monica Rambeau (Teyonah Parris).

Nejnovější trailer nám každopádně nabídne pořádný pohled na záporačku Dar-Benn (Zawe Ashton), se kterou evidentně nebude žádná legrace. Navíc je ve velké výhodě, protože naše trojka protagonistek bude muset čelit pořádně zapeklité situaci, která souvisí s používáním jejich schopností. Pokaždé, když jedna z nich nějakou použije, tak se teleportují a prohodí si místa. A je úplně jedno, kde se zrovna nacházejí. To je samozřejmě značně prekérní situace, protože s něčím takovým se světy zachraňovat moc nemohou.

Ať už si s tím ale poradí jakkoliv, na scénu se vrací i nějací staří známí. Například Nick Fury (Samuel L. Jackson), který se evidentně také nějaké té bitvě nevyhne. Stejně tak se vrací i roztomilá kočička Goose, kterou byste však naštvat rozhodně nechtěli. A upoutávka nám jasně ukáže, proč tomu tak je. 

O režii The Marvels se postarala Nia DaCosta, která v minulosti natočila krimi drama Little Woods (2018) a horor Candyman (2021). Scénář zpracovala Megan McDonnell, která se podílela na psaní MCU seriálu WandaVision (2021).

Kromě výše zmíněných hereček by se ve filmu měli objevit také Lashana Lynch, Jude Law, Cobie Smulders a Randall Park.

Oficiální premiéra je stanovená na 9. 11. 2023.