Už od loňského roku víme, že se k nám v budoucnu vrátí hororová franšíza Poltergeist, která odstartovala v roce 1982 známou filmovou klasikou od Tobea Hoopera. Těšit se tak můžeme na nový seriál, na jehož výrobu bude dohlížet studio Amazon MGM Studios. A server Variety nyní přišel s informací o tom, kdo ho vlastně povede. Showrunnery, hlavními scenáristy a výkonnými producenty se stanou Kalinda Vazquez a Robbie Thompson. Oba dva tak franšíze prostřednictvím seriálu vdechnou nový život.

Kalinda Vazquez je již zkušená scenáristka, která psala pro známé seriály jako Útěk z vězení (2005), Bylo, nebylo (2011) a Živí mrtví: Počátek konce (2015).

Robbie Thompson je zas dlouholetým scenáristou seriálu Lovci duchů (2005), stal se také showrunnerem série Lovci duchů: Winchesterovi (2022).

Oběma tvůrcům budeme každopádně držet palce, aby nám nadělili co nejkvalitnější podívanou, která nebude dělat osmdesátkové klasice ostudu. 

Původní snímek vyprávěl o rodině Freelingových, do jejichž domova zavítají nezvaní přízrační hosté, kteří je začnou pořádně terorizovat. Podle informací z předchozího roku měl být chystaný seriál zasazený ve stejném univerzu, v němž se odehrával i původní snímek, ale to se samozřejmě může ještě změnit.

Na film ještě navázala dvě pokračování z let 1986 a 1988, v roce 2015 pak vznikl reboot od Gila Kenana (Město Ember). Pak je zde ještě série Poltergeist: The Legacy (1996), která však na filmovou verzi přímo nenavazuje.

Amazon minulý rok koupil společnost MGM za 8 a půl miliardy dolarů, čímž získal přístup k jejím známým a populárním filmovým značkám. Od té doby, co odkoupil MGM, tak jeho představitelé procházeli katalog studia a zvažovali, ke kterým značkám by se mohli vrátit.

Kromě Poltergeista se tak dočkají dalších titulů franšízy jako Hvězdná brána, RoboCop, Pravá blondýnka a Růžový panter.