Vince Gilligan dokázal něco, co by mu mohl leckterý další tvůrce příběhově založených seriálu závidět (Ano, koukám na vás, Weissi a Benioffe). A to zakončit své seriálové veledílo uspokojivým způsobem, které zanechalo diváky nadšené. O to víc je působivé, že se mu to podařilo dvakrát! Nejenom s legendárním Breaking Bad, ale také s jeho spin-offem Better Call Saul, jemuž před měsícem dojela šestá a finálová řada.

A jak už víme, Gilligan se připravuje vrhnout na svůj třetí seriálový projekt. Jeho oficiální název zatím stále ještě neznáme, ale nedávno jsme se konečně dozvěděli, na jaké poběží službě. Gilliganův nový seriál se objeví na streamovací platformě Apple TV+, produkovat ho zároveň bude studio Sony Pictures Television, se kterým už má tvůrce uzavřenou exkluzivní smlouvu. 

Gilligan se už navíc s mnohými zastupiteli a manažery společnosti zná, tudíž následná výroba jeho nového seriálu by měla být o to snadnější. A na co se vlastně můžeme přesně těšit? To je stále tajemstvím, ovšem měli bychom počítat s tím, že už opustíme svět antihrdinů, Nového Mexika a drog. Stejně tak i celý seriálový univerz, ve kterém se Breaking Bad a Better Call Saul odehrávají. Alespoň prozatím.

Údajně se bude jednat o mnohem temnější podívanou, která se bude v mnohém podobat nejenom legendárnímu seriálu Akta X, ale i sérii The Twilight Zone z roku 1959, slavné povídkové sérii, z níž si bral inspiraci také populární britský seriál Černé zrcadlo. Podoba se seriálem Akta X by ale příliš překvapivá nebyla, protože Gilligan na něm několik let pracoval jako jeden ze scenáristů. 

Co z toho všeho tedy nakonec vyleze? To se necháme překvapit. Už ale také víme, že jednu z hlavních hrdinek patrně ztvární herečka Rhea Seehorn, která zazářila ve výše zmíněném Better Call Saul.

O tvůrcův nový seriálový projekt se pralo hned několik velkých streamovacích služeb a studií, včetně Amazonu a AMC, na kterém běžely seriály Breaking Bad a Better Call Saul. Už je ale definitivně rozhodnuto, že seriál nakonec přistane na Apple TV+. Kdy? To je zatím ve hvězdách.