Slavný britský filmař Joe Wright, režisér oscarového filmu Nejtemnější hodina (2017), nám hodlá nadělit svou další historickou podívanou z první poloviny 20. století. Tentokrát se podíváme do Itálie, do níž už začíná zarývat své drápy krutý diktátor Benito Mussolini. Na světě tak máme první trailer na zajímavě vyhlížející seriál jménem M - Son of the Century, který bude vycházet ze stejnojmenného bestselleru z roku 2018 od Antonia Scuratiho. Na upoutávku se můžete podívat výše.

Seriál by nám měl představit příběh národa, který se dostal do sevření diktatury, a muže, jenž zmanipuloval demokracii, aby se dostal k moci. Inovativním způsobem by měl sledovat zrod fašismu v Itálii a Mussoliniho (Luca Marinelli) vzestup. Vypadá to, že seriál bude také krapet probourávat čtvrtou stěnu a v určitých sekvencích mluvit přímo k divákům.

Na hudbě navíc pracovalo anglické elektronické duo The Chemical Brothers, což je vzhledem k zasazení seriálu poměrně zajímavá volba.

Joe Wright se postaral o režii jednotlivých epizod, mezi jeho další slavné filmy patří ještě Pýcha a předsudek (2005), Pokání (2007) a Anna Karenina (2012). O scénář se postarali Stefano Bises a Davide Serino.

Dále hrají Barbara Chichiarelli, Benedetta Cimatti, Francesco Russo, Federico Majorana, Gaetano Bruno, Fulvio Falzarano, Massimo De Lorenzo a Lorenzo Zurzolo.

Seriál se objeví na britské Sky TV někdy v roce 2025, tak doufejme, že se eventuálně dostane také k nám.