Po víceméně úspěšném pokračování Krotitelů duchů s podtitulem Odkaz z roku 2021, které dostalo v naši recenzi 7 bodů z deseti, bylo téměř jisté, že dostaneme další díl. Nyní je ono natáčení úspěšně ukončeno. Pro server Screenrant to potvrdil herec Ernie Hudson, jenž se objevil nejen ve všech původních filmech, ale také v Odkazu. 

Krotitelé duchů: Odkaz - nostalgický fanservis, nebo originální sequel?

Do filmu s pracovním názvem „Firehouse“ se kromě původních lovců duchů Dana Aykroyda, Ernieho Hudsona a recepční Annie Potts vrátí všechny nové postavy, které v Odkazu ztvárnili Paul Rudd, Carrie Coon, McKenna Grace a Finn Wolfhard. Ve filmu také uvidíme nové tváře. Patří mezi ně Kumail Nanjiani, Patton Oswalt, James Acaster, Miko Hughes a Emily Alyn Lind. Režisérské duo Jason Reitman a jeho otec Ivan (režisér původních Krotitelů) však tentokrát otěže režie nedrželi. Nahradil je Gil Kenan, jeden ze scenáristů Odkazu. Ten zatím natočil čtyři snímky. Animák V tom domě straší!, dobrodružné Město Ember, horor Poltergeist a rodinný snímek Chlapec, kterému říkají Vánoce.

Kdy ale tento film uvidíme? To je tak trochu oříšek. Původně byla premiéra naplánována 20. prosince tohoto roku, to se ale podle slov Ernieho Hudsona může změnit. A ano, může za to stávka scenáristů: „Jo, dokončili jsme to, film je hotový. Samozřejmě se teď stříhá a dělá se cokoli dalšího. Slyšel jsem zvěsti, že plánují tlačit na konec roku, nebo možná jaro příštího roku. Nikdy nevím, jak to studia udělají, ať už dělají cokoli, ale natáčení je hotové, což bylo trochu obtížné kvůli stávce scénáristů a všemu, co se dělo. Takže vím, že se hodně měnilo místo natáčení, ale jsem vděčný, že jsme to alespoň dotáhli do konce, a teď, stejně jako všichni ostatní, čekám, jak to celé bude vypadat.“

Protože se natáčení protáhlo, odklad premiéry z důvodu postprodukce je velice pravděpodobný. O filmu zatím víme pouze to, že se děj vrátí do staré dobré požární stanice, kterou obývali původní krotitelé duchů. Film tak bude přirozeně navazovat na Odkaz, kdy se krotiteli stává celá nová generace hrdinů, částečně přímo pokrevně spojená s původními sestavou.